Najmlađi Mesijev fan morao da napusti Avganistan

Porodica petogodišnjeg Murtaza Ahmadija iz Avganistana, koji je postao poznat nakon što je objavljena njegova fotografija u Mesijevm dresu koji je napravljen od najlonske kese, morala je da napusti zemlju zbog stalnih telefonskih pretnji.
Fotografija na kojoj je uslikan dečak brzo se proširila internetom, a stigla je i do zvezde Barselone koji mu je poklonio potpisan dres.
 
Njegov otac je rekao da je porodica morala da se preseli u Pakistan zbog pretnji. Kako je rekao oni nisu želeli da napuste Avganistan, ali su pretnje svaki dan postajale ozbiljnije. Ahmadi je dodao da se plašio da će njegov sin biti kidnapovan, nakon što je stekao veliku popularnost na internetu. Porodica je prvo otputovala u glavni grad Pakistana Islamabad, ali tamo nije mogla dugo da ostane, zbog velikih troškova.
 
"Prodao sam sve što sam imao i odveo porodicu iz Avganistana kako bih spasio život moga sina, ali i živote ostatka porodice", rekao je Ahmadi.
 
Iako je Fudbalski savez Avganistana obećavao da će organizovati susret Mesije i malog Murtaze, Ahmadi ističe da se ništa od toga nije ostvarilo, ali da se njegov sin i dalje nada da će jednog dana upoznati svog heroja.
 
Autor: RTS
  • Igor

    03.05.2016 16:26
    To je potez roditelja, krajnji cilj je da zavrse u nekoj normalnoj, uredjenoj zemlji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom