Nakon smrti sina donirala 500 litara mleka

Kada je njen desetomesečni sin Leo umro, mama Demi Fendersen odlučila je da pokloni svoje mleko i na taj način pomogne bebama čije mame ne mogu da doje.

Priča o mami koja je napravila istorijsku donaciju tako što je donirala skoro 500 litara svog mleka inspirišuća je i potresna.

Demi i njen muž Džef suočili su se sa srceparajućim gubitkom - oni su nedavno zauvek ostali bez svog mlađeg sina Lea.

Demi je Lea rodila hitnim carskim rezom dva meseca pre termina, a maleni dečak je na rođenju bio težak svega 1190 grama, a takođe mu je dijagnostifikovan redak poremećaj abdomena - gastrošizom. Maleni Leo je deset meseci proveo u bolnici da bu u oktrobru 2015. godine zauvek napustio ovaj svet, piše Yumama.

Tokom Leovog boravka u bolnici mama Demi je njemu pravila zalihe mleka, u nadi da će ga jednog dana odvesti kući. Ali uprkos svom gubitku, ona je nastavila da pumpa mleko nedeljama nakon što je Leo napustio njihovu porodicu.

Njena posvećenost rezultirala je kolekcijom od 495 litara mleka koje će pomoći nekoj drugoj deci.

"Poznat mi je osećaj kada samo želiš da tvoja beba bude u redu", rekla je Demi, "Htela sam da pomognem mama koje su osećale istu bol." I dodala da se oseća počastvovano što može da pomogne u borbi za život nekog drugog deteta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.