Prevremeno rodila bebu na letu za Filipine

Na letu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ka Filipinima jedna žena je prevremeno rodila sitnu, ali zdravu devojčicu, zbog čega je avion morao prinudno da sleti u Indiju.

Majka, kojoj je termin za porođaj bio tek za dva meseca, dobila je kontrakcije za vreme leta od Dubaija do Manile, potvrdio je njen saputnik. Putnici su panično tražili medicinsku pomoć i pronašli dve medicinske sestre, nakon čega su prednji deo putničke kabine pretvorili u improvizovano porodilište.

"Čuli smo samo poluglasan vrisak i par sekundi kasnije se čulo još tiše kmečanje, po čemu smo znali da je beba rođena. Na sreću, porodilji je bilo potrebno samo jednom da se napne", posvedočio je neimenovani putnik na društvenim mrežama na koje je okačio i fotografiju porodilje sa bebom uvijenom u ćebe.

Medicinske sestre su okupale bebu mineralnom vodom iz aviona i obukle je u benkice koje im je dala druga putnica koja je putovala sa svojom bebom. Nacionalnost nove majke nije poznata.

Pilot je prinudno sleteo u Indiju kako bi majka i beba dobile medicinsku negu, gde je i ustanovljeno da su majka i beba u dobrom zdravstvenom stanju.

Porodilja, njena majka i beba su dobile trodnevne vize u Indiji kako bi sačekale da ojačaju za nastavak puta.

Beba je prava srećnica jer će, budući da je reođena u avionu, doživotno moći besplatno da leti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom