VIDEO: Rođena beba koja izgleda kao da ima 80 godina

U Bangladešu je rođena beba koja već izgleda poput 80-godišnjaka.

Kako javlja "Dejli Mejl" radi se o retkom poremećaju, progeriji, zbog kojeg stari mnogo puta brže od zdrave dece. 

"Ima izražene znakove starenja poput bora i grube kože", rekao je doktor koji ga leči. "Uopšte ne izgleda kao novorođenče."

Poremećaj je poznat kao Hatčinson-Gilfordov sindrom progerije (HGPS) i pogađa jedno od milion dece. Oboleli ne žive duže od 13 godina, i izloženi su stalnim zdravstvenim problemima.

Sindrom uzrokuje greška na jednom genu, zbog čega proizvodi pogrešan protein, progerin. Kada se progerin nađe u ćelijama, raspadaju se mnogo brže nego kod zdravih osoba.

Dečakovim roditeljima njegov izgled ne smeta, i srećni su zbog prinove. "Možemo se samo Bogu zahvaliti. Nemamo razloga da budemo nesrećni zbog izgleda našeg sina", rekao je otac Bisvajit Patro. "Prihvatićemo ga takvog kakav jeste. Srećni smo što imamo malog dečaka u kući", kazao je on. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom