Ovu reč izbegavajte kada se svađate sa partnerom

Jednom izgovorena reč ne može se povući. A neke reči posebnu težinu imaju ako se izgovore kada smo ljuti, u žaru svađe. A jedna "otrovna" reč koju ne bi trebalo da izgovarate u jeku svađe sa supružnikom je – razvod.

Ova reč može imati izuzetno negativan efekat na vaš brak i čak naneti nepopravljivu štetu.

1. Manipulativna je

Neki ljudi spomenu razvod dok se svađaju s partnerom nadajući se da će time svađa završiti jer će se partner uplašiti. Međutim, ovde je reč o čistoj manipulaciji i možda ćete u tom trenutku dobiti ono što ste želeli, ali problem zbog kog ste se svađali i dalje postoji te će kad tad ponovno isplivati na površinu.

2. Uzrokuje stres i teskobu

Reč razvod vašem supružniku zvuči kao ultimatum, a niko ne voli ultimatume. Zbog njih se osoba može osećati kao da je saterana u ćošak od strane osobe koja bi trebalo da je voli najviše na svetu. Partner može zaključiti da je bolje da se preda jer će u suprotnom rizikovati gubitak vaše ljubavi, pa i samog braka. Mogao bi biti konstantno pod stresom i osećati se loše jer mu brak više ne pruža sigurnost i stabilnost kao nekada.

3. Partner bi zaista mogao da počne da razmišlja o razvodu

Kada partner usred svađe čuje reč razvod, može je doživeti kao pretnju. Bez obzira na to koliko ste dugo u braku, nemojte spominjati razvod osim ako zaistato i ne mislite. Pretnje razvodom nikada nisu rešenje za probleme u braku.

Brak koji se temelji na praznim pretnjama, manipulaciji i zastrašivanju nikada ne može biti zdrav i srećan. Svaki bračni par mora delovati zajedno i naučiti kako da se suoči s problemima u braku, pa i onda kada vam sama pomisao na to budi neprijatnost.

Zato, prestanite da spominjete razvod usred svađe i naučite kako da rešavate probleme. I najmanji problemčić može postati ogroman ako ga izbegavate, ako se rasprava "užari" ili ako zapretite raskidom braka ako ne bude po vašem.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom