Preminuli na isti dan nakon 65 godina braka

Ferdinando (89) i Meri Acera (86) preminuli su dva dana nakon što su s porodicom i prijateljima proslavili 65. godišnjicu braka.
Upoznali su se 1951. godine u malom mestu blizu grada Napulja, gde je Ferdinando radio kao komandir italijanske vojske, a njegova buduća supruga Meri je tu došla na odmor. Nakon toga su se preselili u Stormvil, gde su živeli narednih šest decenija.
 
Meri je bolovala od raka creva, a preminula je u snu. Tri sata kasnije je podlegao njen suprug, koji je bolovao od raka mokraćnog kanala.
 
Osim raka, Meri je imala i početni stadijum Alchajmerove bolesti. Par je, osim poslednjih meseci, mnogo vremena provodio zajedno.
 
"Bili su moji najbolji prijatelji", rekla je njihova unuka Aleksis.
 
 
Početkom novembra desio se još jedan ovakav slučaj. Leonard i Hazel Šeri iz Teksasa umrli su na isti dan, u razmaku od nekoliko sati, a bili su u braku 74 godine. Leonard je preminuo 3. novembra u 13 sati, a njegova supruga isti dan u 23 sata, iako je bila dobrog zdravlja.
 
Sličan slučaj se dogodio u augustu kada je par koji je bio u braku više od 60 godina preminuo u istoj prostoriji u razmaku od pola sata, a u poslednjim trenucima života držali su se za ruke.
  • dobrotvorka

    27.11.2016 14:19
    TO SE ZOVE
    Ljubav do groba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom