Ženi dve žene istovremeno

Kako je poligamija legalna u Indoneziji, to znači da muškarac može da ima četiri žene - sve dok može da ih izdržava. Međutim, retki su slučajevi kada mladoženja odluči da se tokom jedne ceremonije oženi sa dve žene.

Upravo ovakvo venčanje će se uskoro desiti u Indoneziji, a pozivnica je postala hit na indonežanskim društvenim mrežama.

Reč je o krajnje nestrpljivom poligamnom mladoženji koji želi da se suprotstavi već uvreženom sistemu i oženi se sa dve žene odjednom. Mnogi komentarišu da pozivnica za ovo duplo venčanje izgleda krajnje bizarno jer se na njoj nalazi slika mladoženje s obe mlade, što je čak i za Indoneziju previše.

I dok je uobičajeno da se tradicionalni Indonežanin oženi sa više žena, to uvek radi odvojeno, jer tako ispoštuje svaku ženu pojedinačno. Ova novonastala situacija sa duplim venčanjem je naišla na osudu indonežanske javnosti, jer mnogi smatraju da je to degradirajuće za obe žene.

Zanimljivo je da su i tvrdokorni poligamisti protiv ovakve prakse jer postoji verovanje da muškarac mora da živi sa jednom ženom pre nego što nađe i oženi drugu. Ima i onih kojima je sve to toliko neverovatno da misle da je reč o šali, ali nije.

Vest o ovom neobičnom venčanju prvi je objavio indonežanski portal Detik, koji je potvrdio da je reč o verodostojnoj pozivnici za venčanje. Novinari Detika su čak posetili i selo Teluk Kidžing, odakle je mladoženja i razgovarali sa starešinama sela.

Jedan od seljana koji se predstavio kao Panser kaže da će se mladoženja jednom ženom oženiti 5. novembra, a drugom 8. novembra, ali će im proslava venčanja biti zajednička i održaće se 9. novembra. Pretpostavlja se da je mladoženja ovo učinio zbog manjih troškova, zbog čega će mlade imati jednu proslavu venčanja.

Kako je rekao ovaj seljanin, mladoženja je u selu poznat kao Cindra, a mlade su iz susednih sela. Navodno je Cindra već razgovarao sa porodicama devojaka o zajedničkoj svadbi i porodice su pristale na takav aranžman.

I dok je ovo retkost u Indoneziji, seoske starešine tvrde da ovo nije prvi put da se neko od njih oženi istovremeno dvema ženama. Starešina sela Praseng kaže da je ovakvih slučajeva bilo i ranije:

"Mislim da je ovo treći sličan slučaj. Dakle, s obzirom na to da su odvojene svadbe zaista skupe, Cindra je odlučio da sastavi ta dva venčanja i sve reši odjednom", kaže Praseng. On dodaje da su sve porodice pristale na to, tako da nema nikakvih problema.

Inače, u Indoneziji odnedavno postoji i aplikacija za traženje druge, treće ili četvrte supruge. Reč je o aplikaciji "AyoPoligami" gde sada potencijalne mladoženje mogu pronaći dodatne supruge. "Napravimo poligamiju" bio bi bukvalan prevod imena ove aplikacije. Njen tvorac opisao ju je kao platformu koja spaja muške korisnike sa ženama koje su spremne da budu deo velike porodice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom