Šta se menja (na bolje) kada postanete mama?

Roditeljstvo promeni čoveka, hteli mi to ili ne.
Šta se menja (na bolje) kada postanete mama?
Foto: Pixabay
Kada dobijete dete, manje spavate, posete frizeru barem prvih nekoliko meseci postaju samo lepa uspomena, a noćni izlasci zabava za koju više nemate ni vremena ni snage, piše Mondo.
 
Međutim, mlada mama, blogerka Niki Penington (30), želi da poruči svima da te promene ne moraju da budu loše - naprotiv.
 
Ona je na Facebook postavila svoje fotografije iz vremena kada još nije bila mama i sada kada to jeste, a uz to je napisala i vrlo važnu poruku.
 
Prisećajući se kakav je život bio pre nego što je postala majka, Niki kaže da je "staroj njoj" trebalo užasno mnogo vremena da se spremi, našminka i sredi kosu. Ali, otkako je postala mama, život ove tridesetogodišnjakinje se drastično promenio.
 
Sada, kaže, odlasci u kupovinu izgledaju tako što uvek prvo ode u deo za sportsku odeću kako bi kupila helanke, šminku koristi tek toliko da sakrije koliko malo spava, a odlazak u supermarket zamenio je noćne izlaske. I ništa ne bi menjala.
 
"Iskreno, ne nedostaje mi ona stara ja, onakva kakva sam bila pre nego što sam postala majka. Ona nije znala da se opusti i uživa, uvek je bila u pokretu, uvek previše zauzeta. Trošila je novac na šminku i odeću, fensi večere i izlaske sa prijateljima", piše Niki.
 
Ova mlada mama savetuje ženama da uživaju u slobodnom vremenu koje imaju pre nego što dobiju decu, dodajući da će se "jednog dana osvrnuti i shvatiti koliko je život bio drugačiji pre dece".
 
Umesto da nabraja zašto bi sve te promene mogle da budu negativne, Peningtonova želi da vas uveri da se život posle rođenja deteta menja na bolje.
 
"Shvatićete da zapravo nikada niste znali pravo značenje prijateljstva, dok ne vidite da neko voli vašu decu koliko i svoju i da su vam pravi prijatelji oni koji zažmure na gomile veša u vašoj kući. Jednog dana razumećete zašto je ta mama koju ste jednom videli jela sama u restoranu, dok ste vi bili sa prijateljima. Shvatićete da je povremeno sve što vam treba da jedete sami i da je to najbolja stvar na svetu", kaže ona i dodaje: "Uživajte u mladosti, ali znajte da najbolje godine tek dolaze".
 
Njena poruka privukla je više od 7.000 reakcija, podeljena je oko 1.000 puta, a stotine komentara su potvrdile da saglasne.
 
"Nekad sam u tašni nosila 14 karmina/sjajeva za usne i imala sam vremena da se šminkam, dok nisam dobila decu", napisala je jedna mama. 
 
"Sada, imam pelene, traktore, sokne, grickalice, maramice i druge 'prijateljske' stvari. I kao što kažeš, ne nedostaje mi stara ja - trebalo nam je 12 godina da dobijemo decu. Jedino što mi nedostaje je da se dobro naspavam".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom