Indonezija zabranjuje vanbračni seks

Indonežanski parlament razmatra izmene krivičnog zakona u koji bi uvrstile zabranu vanbračnih seksualnih odnosa.
Indonezija zabranjuje vanbračni seks
Foto: Pixabay
Parlamentarna komisija radi na izmenama zakona koji je usvojen još u kolonijalna doba, a prema nacrtu on sadrži zabranu seksualnih odnosa partnera koji nisu u braku i istopolnih odnosa, koji do sada nisu bili normativno regulisani.
 
Preljuba je i ranije bila zabranjena, ali zabrana se sada proširuje.
 
"Istina je da većinske verske grupe u Indoneziji imaju iste vrednosti i revizija je glas većine i svih kultura u Indoneziji", kaže Euis Sunarti, član hrišćanske alijanse koja podržava izmene zakona.
 
U toku je javna rasprava o zakonskim izmenama, a čini se da većina stranaka podržava nove propise, posebno one kojima se zabranjuju homoseksualni odnosi.
  • Стефан

    24.11.2021 12:39
    Тако треба да буде и тако је једино добро, али колико успешно може проблем са блудом у друштву да се реши законским забрана и казнама не знам. То вероватно и јесу вредности већине у људи у свим религјама тамо, па ако неко хоће да каже да је то наметање, тешко да је у праву.
  • mrva

    30.01.2018 09:31
    sledeće je dobijanje termina za dozvoljene bračne seksualne odnose. ta divna religija, babuni ih gledaju sa grana i smeju im se
  • Anonimus

    30.01.2018 08:47
    Bilo bi dobro da i Srbije krene indonežanskim putem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom