FOTO: Luksuzni vrtić ima svoju plažu, poznatog kuvara, ribnjak...

Plaža na zatvorenom, stena za penjanje pa čak i obroci koje sprema poznati kuvar, samo su mali deo onoga što nudi luksuzni dečji vrtić otvoren u Novom Južnom Velsu.
Vrtić budućnosti, kako ga nazivaju, zadovoljava sve zahteve današnjih roditelja. Deca imaju opciju da uživaju u zdravim obrocima od samog početka. Aktivno planiraju, uzgajaju pa i beru povrće i bilje u vrtu vrtića, a koje se kasnije koristi u receptima. 
 
 
Obroke sprema poznati kuvar Migel Maestre koji kreira sezonske menije, a deca se podstiču na korišćenje pravog posuđa i pribora, isprobavanje jela drugih kultura i zajedničko sedenje za stolom kako bi se podstakla na društveni razgovor za vreme jela.
 
"Deca su jako znatiželjna pa se bavimo zabavnim i praktičnim. Naši koncepti se odnose na zdravlje i dobrobit, održivost i koncept kuvanja od bašte do tanjira. Ključni fokus u svim našim centrima je telesno blagostanje s uverenjem da je zdrava ishrana u središtu", izjavila je suosnivačica ovog vrtića Kat Viezorek-Giso.
 
 
Obroci koji se deci serviraju su, na primer, testenina s tikvicama i piletinom, čorizo kobasica i čeri paradajz, jabuke i heljda s čia semenkama.
 
Ovaj vrtić ima još neke impresivne sadržaje poput ribnjaka, lekovitog blata, domaće životinje od kojih su deci najzanimljiviji zečevi, mini fudbalsko igralište i kuhinju na otvorenom.
 
 
Boravak u jaslicama košta 140 evra po danu, a u vrtiću, za decu stariju od tri godine, 130 evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom