VIDEO: Trčala maraton i usput dojila bebu

Sofi Pauer istrčala jepoznatu trku kroz Alpe samo tri meseca nakon rođenja sina Kormaka, a usput je i dojila sina.
U prvom delu trke nije mogla da doji ili se izdaja pa je rukama istiskivala mleko kako bi sprečila njegovo nakupljanje.
 
"Bila sam u agoniji. Kormak inače jede svaka tri sata, a trebalo mi je 16 sati do tačke gde smo se mogli susresti pa sam se rukama izdajala gde god sam mogla na ruti. Osetila sam olakšanje što je Kormak gladan", izjavila je za časopis "People".
 
Nakon što se susrela sa sinom i suprugom Džonom nakon 16 sati, promenila je plan i odlučila da koristi pumpu gde god je moguće.
 
Iako joj je to otežalo učešće u ovoj trci dugoj 165 kilometara, nije htela da odustane.
 
"Uživala sam u ovogodišnjem ultramaratonu na francuskom Monblanu više nego ikad pre. Morala sam da se krećem sporo i pazim da ne ubrzam puls jer su mi mišići karlice još osetljivi", opisala je Pauer.
 
Ove godine se manje fokusirala na vreme, a više na predivan pogled koji se pruža s planine. 
 
"Bila sam skoncentrisana na to da dovoljno jedem zbog sebe i Kormaka i odmaram se. To je bio i mentalni odmor koji mi je bio potreban", rekla je Pauer.
 
Kroz trudnoću je redovno održavala kondiciju. Kaže kako inače ne bi mogla fizički da izdrži ovaj maraton.
 
"U trudnoći vam svi govore da sednete, podignete noge i ne radite ništa čime se izlažete riziku. To nije najbolji način pripreme za majčinstvo. Važno je ostati fit, zdrav i jak, i o tome treba iskreno govoriti", smatra.
 
Pauer je trku završila za 43 sata i 33 minuta.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.