Turista kažnjen jer je na plaži rezervisao mesto suncobranom

Jedan turista morao je da plati kaznu od 150 evra, nakon što je koristio plažni mobilijar, kako bi sebi sačuvao mesto na španskom pesku.

Prvu kaznu te vrste u Španiji dobio je čovek iz Madrida, koji je rano ujutru stavio svoj suncobran na El Kura plaži u letovalištu Torevijeha kako bi sebi obezbedio mesto.

Lokalci su taj potez protumačili kao "smetnju čišćenju javnih površina" i kaznili čoveka, iako je on tvrdio da je i dalje bio na plaži i plivao kada su oni pronašli njegov suncobran.

Ovaj incident dogodio se još u septembru prošle godine, ali tek sada gradsko veće donosi odluku da se postavljanje suncobrana u pesak "kosi sa opštinskim propisom koji zabranjuje rezervisanje mesta".

Turista je podneo žalbu zbog kazne, ali je sada odlučeno da ipak mora da plati 150 evra.

Od sada je u periodu između tri i osam ujutro upotreba peškira, suncobrana i ležaljki za zauzimanje mesta na plaži zabranjena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.