FOTO: Neobična mesta koja vredi posetiti

Izolovane kamene stene, osakaćene lutke na koncima, atrakcije na dnu napuštenih rudnika...
Ovih sedam neobičnih lokacija prosto morate posetiti.
 
1. La Isla de la Munecas, Meksiko
 
Ovo ostrvo 'naseljava' stotine osakaćenih, obezglavljenih lutaka koje vise s drveća. Lutke su skupljali pustinjaci proteklih 50 godina da umire duh devojčice koja se udavila u kanalima.
 
2. Lavirint Longleat, Engleska
 
Sa 2,5 kilometra zavijutaka, ovaj lavirint od žive ograde najveći je na svetu. I priroda oko njega je divna, ako ikad nađete izlaz.
 
3. Usamljeni dvorac, Saudijska Arabija
 
Ako želite da istražite neobične prirodne tvorevine Bliskog istoka, Qasr al-Farid ili Usamljeni dvorac idealno je mesto. Ovaj dvorac zapravo je grobnica iz 1. veka, izgrađena u velikoj, izolovanoj steni.
 
4. Svaldbarski trezor semena, Norveška
 
U slučaju svetskog poljoprivrednog kolapsa, sva nada leži u ovom trezoru na Svalbardu. Ovo utvrđenje uklopljeno je u ledeni norveški arhipelag. Da bi do njega došli, morate preći Arktički okean.
 
5. La Specola, Italija
  
 
Ako ste se ikada pitali kako izgleda unutrašnjost vašeg tela, posetite ovaj zanimljivi muzej koji datira iz 19. veka, a ima izložene vrlo detaljne modele ljudske anatomije...
 
6. Ostrvo Khizi, Rusija
 
Na ostrvu usred jezera u Rusiji, na teritoriji koja je nekada pripadala Finskoj, još uvek postoje ove šarmantne pravoslavne drvene crkvice.
 
7. Salina Turda, Rumunija
 
Nadrealna atrakcija smeštena je na dnu ogromnog rudnika soli, a izgleda kao da je izašla iz futurističke zemlje čudesa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.