VIDEO: Počeo festival ledenih skulptura

Jedan od najvećih svetskih festivala ledenih skulptura počeo je danas u Harbinu na severoistoku Kine.
Festival koji je prošle zime privukao više od milion posetilaca, obuhvata tradicionalnu izradu figura od leda i snega kao i plivanje u ledenoj reci Songhua. Temperature u Harbinu mogu pasti i do -25 stepeni Celzijusa.
 
Najbolji harbinski majstori za rezbarenje dovršili su svoje skulpture, napravljene od ogromnih komada leda koje dovlače iz obližnje reke da bi ih zatim oblikovali, uglačali i osvetlili.
 
Skulpture prikazuju životinje i likove iz crtanih filmova, poznate svetske gradjevine i prirodne pojave. Tu je i tobogan dug 340 metara, na kome je prema zvaničnim informacijama radilo 500 osoba.
 
  • zivan

    06.01.2017 09:00
    Sve lepote zime...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja