Potapa se tenk da bi koristio kao turistička atrakcija

Turski tenk star 76 godina, koji je korišćen u ratovima, biće potopljen u blizini obale jednog od najpopularnijih letovališta u Turskoj, Marmarisa, da bi služio kao turistička atrakcija.
Potapa se tenk da bi koristio kao turistička atrakcija
Foto: Pixabay
Turska agencija Anadolija je prenela da će tenk biti potopljen na morskoj dubini od sedam metara kod obale Marmarisa, na jugozapadu Turske.
 
Turski zvaničnici su naveli da je taj tenk korišćen u mnogim misijama tokom Drugog svetskog rata i da će "od sada služiti turizmu" i "doprinositi ekosistemu".
 
Anadolija navodi da to biti prvi potopljeni tenk u Turskoj i da vlasti tek treba da odrede pogodno mesto za njega.
 
Turska agencija podseća da je na obali Egejskog mora kod Kušadasija prošle godine potopljen avion erbas A-300 kako bi služio kao atrakcija za ronioce i turiste.
  • @@hmm

    09.05.2017 19:32
    A u vodi kao pa nema kiseonika? Ono H2O, nije sastavljen od O?
  • @hmm

    09.05.2017 14:42
    Pod vodom ne rdja. Za rdju je potreban vazduh tj. kiseonik.
  • hmm

    09.05.2017 14:15
    šta će biti sa ekosistemom kad počne to sve da rđa pitam se...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.