Crna Gora na vrhu liste destinacija koje su "ispod radara"

Britanski list "Independent" svrstao je Crnu Goru na vrh liste turističkih destinacija kojima se ne daje previše pažnje.
Crna Gora na vrhu liste destinacija koje su "ispod radara"
Foto: Pixabay
"Svetski putnici uvek traže nove 'ispod radara' destinacije koje pružaju beg od gužvi i mora "selfi" štapova", piše britanski dnevnik. 
 
Posebno je izdvojena Boka kotorska, uz savet turistima da se tamo pretvaraju da glume u Bondovom filmu. 
 
"Crna Gora pruža manje očiglednu alternativu susednoj Hrvatskoj i nije teško osetiti predivne predele Bokokotorskog zaliva, sa svetlucavim Jadranskim morem i planinama u pozadini. U zalivu je takođe smešten srednjevekovni grad Kotor koji se nalazi na UNESCO listi svetske kulturne baštine", piše list.
 
Takođe, citira utisak britanskog turiste na sajtu TripAdvisor, koji navodi da je Bokokotorski zaliv "najčuvanija tajna Evrope". 
 
"Iako sam video mnogo fotografija ovog mesta pre moje posete, ništa me nije moglo pripremiti za zapanjujuću lepotu ovog zaliva. Vodena površina i planine za mene su bile kao ukrštanje švajcarskih jezera i fjordova Norveške", piše u recenziji na TripAdvisoru. 
 
Osim Bokokotrskog zaliva, na listi Independenta se, između ostalog, nalaze portugalski grad Potro, španski gradovi Granada i San Sebastijan, italijanski Kaljari, Rovinj u Hrvatskoj, glavni grad Albanije Tirana, jezero Bled u Sloveniji, preneo je portal RTCG.
  • Prle

    30.05.2018 14:46
    Istina
    Slogan za Turisticku zajednicu Crne Gore glasi: Dodjite kod nas na odmor tj more ako se pitate zasto, zato sto je vas automobil vec ovde ! Hahahahahhhhaaaaaahhhhhhhaaa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.