U berlinskom zoo vrtu uginulo mladunče polarnog medveda

Mladunče polarnog medveda staro četiri meseca uginulo je u berlinskom zoološkom vrtu Tierparku od upale jetre.
"Mali polarni medved Fric uginuo je od teškog hepatitisa", rekao je direktor zoološkog vrta Andreas Knieriem.  "Jako smo tužni. Neverovatno je kako je brzo osvojio naša srca", dodao je Knieriem. 
 
Rođen 3. jula u Tierparku, Fric je prošao kritičnu fazu prvih tri meseca života tokom kojih je preživljavanje polarnih medveda u zatočeništvu vrlo nisko. 
 
Bio je prvi polarni medved rođen u tom zoološkom vrtu u nekadašnjem istočnom Berlinu u 22 godine. 
 
U ponedeljak je primećeno da Fric u gotovo beživotnom stanju leži pokraj majke Tonje. Uprkos hitnoj pomoći, veterinari nisu uspeli da ga spasu.
 
Tierpark je jedan od dva berlinska zoo vrtova. Drugi, Zoologischer Garten, smešten gotovo u samom centru grada, bio je poznat po polarnom medvedu Knutu koji je uginuo 2011. godine. Knut je bio toliko popularan da je tom zoološkom vrtu doneo milione evra prihoda, zbog čega mu je i podignut spomenik. 
  • @ Veganka

    07.03.2017 13:55
    Volimo te! Biće sve u redu, ne daj se.
  • none

    07.03.2017 13:52
    @Veganka
    Još niste posetili čika doktora ??

  • Veganka

    07.03.2017 13:26
    Prestanite da zatvarate životinje u zoo logore, ološu sadistički, umobolni!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.