VIDEO: Lav i medved jedini preživeli stanovnici zoo vrta u Mosulu

Lav Simba i medved Lula, poslednja dva preživela stanovnika Zoo vrta u Mosulu, avionom su prebačeni iz Iraka u Jordan i sada su na sigurnom.
Grupa veterinara iz organizacije za zaštitu životinja "Četiri Šape" pronašla ih je u kavezima zatrpane blatom i izmetom u zološkom vrtu, u istočnom delu Mosula.  
 
Nijedna životinja osim ženke medveda i lava mužjaka nije preživela. 
 
Krajem marta, životinje su pronađene, uspavane i iznete iz kaveza na nosilima, a spasioci su se nadali da će biti na putu ka Jordanu za nekoliko sati. Međutim, kamion u kom su ih prevozili zaustavljen je na kontrolnom punktu i evakuacija nije uspela. Životinje su još devet dana provele na putu, dok nisu obezbeđene sve potrebne dozvole.
 
  • Veganka

    12.04.2017 09:00
    Jadne zivotinje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.