VIDEO: Neobične životinje za koje možda niste čuli

Na našoj planeti postoji 8,7 miliona vrsta životinja i biljaka. Za mnoge nikada niste ni čuli, ali ove su sigurno među najneobičnijima na planeti.

Japanski pauk-kraba jedan je od njih. Njegove noge mogu da narastu i do dva metara dužine. Kada potpuno "odraste“ svojim nogama bi mogla da obuhvati automobil.

Grivasti vuk izgleda kao mešanac vuka i lisice i iako ima duge noge, nije dobar trkač, pa plen vreba iz prikrajka, kao lisica.

Sisar aj-aj koji živi na Madagaskaru još jedna je životinja sa neobičnim izgledom. Spavaju u gnezdima tokom dana, a noću su aktivni.

Na ovoj listi našla se i krtica sa zvezdastim nosem. Pipci koji joj okružuju njušku služe joj kao čulo dodira i sadrže 25.000 receptora, ali i pomažu da se snađe pod zemljom tako što detektuju potrese.

Verovatno niste čuli ni za gerenuk, sundu i dugong. Po čemu su oni specifični i kako izgledaju pogledajte na video-snimku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.