Kome se roda ugnezdi na dimnjak dobija 100 evra

Vlasnici i korisnici kuća ili objekata u Zagrebačkoj županiji na kojima se gnezde bele rode mogu da računaju na jednokratnu godišnju naknadu od 700 kuna (oko 100 evra) po gnezdu.
Javna ustanova "Zeleni prsten", koja devetu godinu za redom sprovodi projekat "Zaštita i očuvanje bele rode", pozvala je sve vlasnike i korisnike objekata koji do sada nisu učestvovali u projektu, a imaju gnezda, da se prijave do 20. avgusta.
 
Jednokratna godišnja naknada za gnezdo bele rode iznosi 700 kuna (oko 100 evra) po gnezdu.
 
Projekat "Zaštita i očuvanje bele rode" ima za cilj da se očuvaju gnezda belih roda na krovovima kuća, a uključuje i učešće u delu troškova za popravku krovova. 
 
Bela roda je ptica s rasponom krila od preko dva metra, a dužina njenog tela dostiže jedan metar. Gradi velika gnezda u krošnji visokih stabala, ali veoma često i u naseljima na krovovima kuća ili drugim mestima na visini. Najčešće snese četiri do šest jaja.
  • dobrotvorka

    21.07.2017 03:28
    BRAVO
    Za ljubitelje i zaštitnike roda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.