Radio za usamljene pse

Stefan - Stoki Stok, voditelj na nemačkom RadioTonu, došao je na jednu neobičnu ideju.
Naime, njegov radio je prilično slušan u nemačkoj pokrajini Baden Virtemberg i kad je objavio da pokreće radio-stanicu isključivo za pse, mnogi su mislili da se radi o prvoaprilskoj šali. Međutim, Stok je bio više nego ozbiljan. 
 
Poslednja tri meseca nova radio-stanica Hallo Hasso pušta muziku isključivo za usamljene pse, a on se može slušati i preko interneta. Stok kaže da je inspiracija za ovu vrstu radio-programa bio njegov kućni ljubimac Lajla, jer je znao da joj je dosadno dok je on na poslu. Obično se zabavljala i ubijala dosadu tako što je kidala stvari po kući. 
 
Onda je Stok, zajedno sa kolegom s posla, počeo da istražuje koja je to vrsta muzike koja umiruje pse i koja će ih privući. 
 
U prvi mah su shvatili da je to kombinacija malo bubnjeva i električne gitare, s tim da obavezno mora biti neka "laganija stvar". Uglavnom, to nisu aktuelni hitovi, već mahom starije, hipi pesme. Upravo na osnovu tog istraživanja Stok je napravio plej-listu za svoj radio-program Hallo Haso. 
 
"Zapravo, ovde nije reč o tome da potpuno umirite psa", kaže Stok i dodaje: "Suština ovog radio-programa jeste da se pas ne oseća usamljeno." 
 
Otkako je pokrenuo ovaj program, prve reakcije je pratio preko svoje Lajle. Naime, primetio je da ona više nije tako nemirna i nervozna kad ga nema. Štaviše, postala je relativno mirna dok je on na poslu. Nekada joj čak uključi radio kad on želi da odmori popodne. 
 
Ipak, eksperti nisu uvereni da Hallo Hasso može biti značajan za pse. Zigfrid Šemp, koji se bavi obukom pasa, kaže da radio-program za pse nema nikakvog smisla. Muzika može samo da preusmeri pseću pažnju, te da se psima treba konstantno baviti. 
 
Hallo Hasso se zasad čuje isključivo na radio-prijemnicima u Baden Virtembergu, s tim da se može slušati i preko interneta.
  • ljubitelj

    01.08.2017 10:15
    Evo ga link... http://tunein.com/radio/Radio-Ton---Hallo-Hasso-s290040/

    Bas cemo probati na nasem psu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.