Mačak Sevki ima 7,5 kilograma i metar dužine

Kada je bračni par Semih i Canan, koji žive u turskom gradu Eskisehiru, udomili mačka Sevkija, nisu ni sumnjali da se radi o ljubimcu koji će u budućnosti privlačiti mnogo pažnje.
Naime, mačak je trenutno dug jedan metar i težak 7,5 kilograma.
 
Porodica je pre 11 godina mačka pronašla na ulici u Ankari, a s vremenom su primetili da je narastao mnogo više u odnosu na druge vrste mačaka.
 
Zabrinuti zbog moguće gojaznosti, odveli su ga veterinaru koji im je kazao da je reč o mačku čiji su roditelji norveška šumska mačka i ankarska mačka.
 
Osim veličinom, Sevki privlači pažnju i glasom. Semih Jurdakul je izjavio kako je njegova supruga udomljavala mačke dok je živela u Ankari, ipak Sevki je bio nešto posebno.
 
"Bio je mnogo veći u odnosu na dimenzije neke obične mačke. Veterinar nam je rekao da je reč o ukrštanju norveške šumske i ankarske mačke. Trenutno ima 7,5 kilograma. Nema nikakav problem s gojaznošću. Veoma je fit. Ima krupne šape i širok trup", rekao je Jurdakul koji je dodao kako ljudi sa čuđenjem gledaju njihovog mačka.
 
Dodao je kako njegov glas podseća na riku.
 
"Veoma je miran i strpljiv mačak. Voli da se druži s ljudima i da spava", dodao je.
 
Ipak, kaže kako njihov ljubimac poseduje i određeno ponašanje koje je uobičajeno za psa.
 
Prema njegovim rečima, mačak dolazi kada bude pozvan, a odlazi kad mu se to naredi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.