FOTO: GMO svinje iz Kambodže kao Hulk

Kompanija "Durok Kambodža" iz Kambodže uzgojila je genetski modifikovane svinje koje izgledaju kao Hulk, čudovište iz stripa i crtanog filma.
Farmeri su objavili fotografije koje su šokirale svet i izazvale kritike. Životinje su čuvane u kavezima i ne mogu normalno da hodaju jer imaju velike mišiće. Svinje su i drugačije boje.
 
Nalaze se u provinciji Banteaj Meančej.
 
 
Ta firma prodaje i veštačke penise i seme svinje za veštačku oplodnju onima koji žele da proizvedu sopstvene životinje.
 
Organizacija koja se bori za prava životinja, PETA osudila je ovu praksu. "Svinje koje izgledaju poput Hulka žive kao u noćnoj mori, one koje su genetski modifikovane rođene su s brojnim zdravstvenim problemima", kažu iz PETA. Istakli su da su ove svinje namerno hranjene tako kako bi im se razvila mišićna masa.
 
 
Pravljenjem većih svinja farmeri zarađuju više novca jer imaju mnogo mesa. Nastale su 2015. godine kada su ih stvorili naučnici iz Južne Koreje i Kine.
 
PETA upozorava da u kompaniji muče svinje, seku im rep, uklanjaju zube, a mužjake kastriraju.
  • Veganka

    02.10.2017 08:28
    @Drum
    "Čekaj malo!
    Ovde su protiv kastracije, a pse lutalice kastriraju?
    Jesam ja blesav ili me neko pravi blesavim?"

    Nisi blesav nego se praviš blesav.
    Lutalice se kastriraju pod potpunom anestezijom, uz odgovarajući hirurški zahvat u veterinarskim ordinacijama tj. operacionim salama. I pre i posle toga su pod nadzorom veterinara za male żivotinje i dobijaju pdgovarajuću terapiju.
    Prasićima farmeri i stočni veterinari kidaju testise bez anestezije i bacaju ih nazad u svinjac, pa ko preżivi nakon užasnog bola preživi. Sem toga kastrirane pse niko neće mučiti ni zaklati, za razliku od prasića tj. svinja koje nikad ne dočekaju više od 6 meseci života.


  • Drum

    01.10.2017 23:49
    Čekaj malo!
    Ovde su protiv kastracije, a pse lutalice kastriraju?
    Jesam ja blesav ili me neko pravi blesavim?
  • Pile

    01.10.2017 22:47
    Užasavajuće! Ovo će mi smučiti meso.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.