Dva tigra ubila čuvara parka

Dva mlada tigra napala su i ubila čuvara u nacionalnom parku na jugu Indije, saopštili su danas zvaničnici.
Anji (40) nastradao je u subotu uveče u biološkom parku Banergata na periferiji grada Bangalor kada su ga dva mladunca belog tigra napala dok ih je terao u kavez, izjavio je direktor parka Santoš Kumar.
 
"Žrtva je pomagala čuvaru da utera mačke u svoje kaveze gde provode noć, kada su se one okrenule i skočile na njega, pošto se jedna od četiri kapije nije zatvorila i zaključala do tada", rekao je Kumar.
 
Tigrove je navodi se, posle nekog vremena oteralo osoblje parka, ali je žrtva već bila mrtva.
 
"Mačke nisu dozvolile čuvarima da izvuku njegovo telo sa tog mesta i čuvale su ga, što je odložilo njegovo prevoženje u obližnju bolnicu", objasnio je Kumar.
 
Anji je početkom meseca počeo da radi za dnevnicu u nacionalnom parku kako bi popunio prazno mesto. 
 
Njegovi rođaci besno su protestovali ispred parka danas zahtevajući od vlasti nadoknadu od 500.000 indijskih rupija (7.640 dolara), optužujući ih za nemar.
 
Prema izveštajima indijske agencija Pres Trast koja je citirala Kumara, pre dve godine je još jedan čuvar zadobio povrede u tom parku nakon što ga je napao lav.
 
Prema podacima na internet stranici Nacionalnog parka Banergata, on se prostire na 545 hektara i stanište je za 1.941 životinja uključujući bengalske tigrove, lavove i leoparde.
 
Indija je dom za polovinu svetske populacije tigrova, a prema izveštaju iz 2014, ima oko 2.226 velikih mačaka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.