Nagluvi i poluslepi pas čuvao dete izgubljeno u divljini

Ostareli, nagluvi i poluslepi pas čuvao je trogodišnju devojčicu koja je odlutala u australijsku divljinu i zaradio je titulu počasnog policijskog psa, prenosi BBC.
Devojčica Aurora odlutala je u petak iz svog doma u Kvinslendu, a za njom je krenuo 17-godišnji nagluvi i poluslepi pas Maks, koji je ostao uz nju sve dok je u subotu nisu pronašli rođaci na jednom brdu, oko dva kilometra od kuće.
 
Njena baka Lajza Mari Benet čula ju je kako doziva i požurila na vrh brda gde ju je dočekao pas i odveo do Aurore. Kako je rekla porodica, Aurora se s psom sakrila ispod nekih stena i provela noć na temperaturi od 15 stepeni Celzijusa. Zadobila je samo manje ogrebotine.
 
U potrazi za nestalom devojčicom devojčicom učestvovalo je više od stotinu ljudi.
 
"Mogu zamisliti da je dete bilo vrlo prestrašeno i da mu je bilo hladno tokom noći", kazao je inspektor Kreg Beri i dodao: "Verujte da je pas bio dobro društvo i da ju je grejao. To je dobar epilog."
  • pacifizam

    24.04.2018 11:29
    @M 24.04.2018 • 10:29
    pitam se ima li ovakvih priča i u novom sadu i ako ima, zašto ne znamo za njih...

    Nije ti valjda krivo sto ova prica dolazi iz Australije ?
  • M

    24.04.2018 10:29
    pitam se ima li ovakvih priča i u novom sadu i ako ima, zašto ne znamo za njih...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.