VIDEO: Plavi kit prvi put viđen u Crvenom moru

Plavi kit prvi put je viđen u Crvenom moru, saopštilo je Ministarstvo životne sredine Egipta.
To ministarstvo je navelo da s velikim interesovanjem prati prvu pojavu plavog kita u Akipskom zalivu u Crvenom moru.
 
Najveća životinja na svetu, plavi kit, može dostići dužinu do 30 metara i može biti teška do 180 tona.
 
Podaci Međunarodne Unije za očuvanje prirode navode da se plavi kit vodi kao ugrožena vrsta.
 
Ministar za životnu sredinu Egipta Kaled Fahmi naložio je timovima na terenu u Crvenom moru i Južnom Sinaju da fotografišu i prate pojavu morskog sisara.
 
Ahmed Galab, direktor Egipatskog rezervata prirode Crvenog mora, rekao je lokalnim medijima da je kit ušao u Crveno more iz Indijskog okeana preko moreuza Bab al-Mandab.
 
  • mrva

    03.06.2018 19:14
    kakva veličanstvena životinja. kao mitsko biće plavih dubina iz neke priče. živimo na prelepoj planeti i okruženi smo neverovatnim stvarima, ali smo izgubili sposobnost da to cenimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.