Autor: Hina

Život
23.03.2018.
10:03 > 10:03
Američki naučnici pronašli su način kako da proizvedu pivo koje će imati prepoznatljiv ukus hmelja, ali neće sadržati tu biljku, prilično zahtevnu za uzgoj.
  • ja,to ozbiljno,

    08.04.2018 20:16
    i dalje,?????
    Hahahahaaaa,Svaka cast gospodine Laki, kad ste vec rekli sta da se uzme, tako i napisite tj. dopisite kompletnu proceduru,koliko vremenski, koliko cega da se uzme, gde da se hladi,kada da se pije. Ovako, ostaje,recept, samo za Vas! U svakom slucaju, ZIVELI!
  • Laki

    24.03.2018 21:50
    Domaće pivo
    Skuvajte kući pivo. Za 600 dinara dobijete gajbu najkvaltetnijeg piva o kojem ste mogli samo maštati.
    Ječam, hmelj i kvasac, lonac od 20 litara, voda i kuvaj.
  • /

    24.03.2018 11:24
    /
    nije mi jasno kako su slagali cehe za apatinski staropramen koji je takodje groznog ukusa
  • jasno kao sunce

    24.03.2018 09:09
    gde si prirodno?
    Svi ovi komentari,sa kojima se slazem, o pivu koje nije pivo,o hrani koja je sve samo ne po ukusu i kozna sta je sve TO, a uopste nije to, dovode me do jednog prostog pitanja! Dali iko razmislja o potrebama, nas, ljudi koji imamo itekako, dobar ukus i znamo sta je ukusno nekad bilo,a sta sada dobijamo kao pice i hranu, ILI nam jednostavno sa osmehom na licu uvaljuju u smislu:"kupi,jedi, povracaj,sve i svasta,leci se,od svega toga ili......Tvoja odluka!" bojim se da ce nas poceti ubedjivati, kada pocne crni sneg padati, da je to normalna pojava, a ne od silnog zagadjenja, sa svih stana sveta ??!....Smatram da se u ime medicine,a za spas nekoga, mora za dobrobit,zdravlja,eksperimentisati, ali strogo kontrolisano i dobronamerno! Ali da se eksperimentise, sa picem, hranom,pa jos da se prodaje, verujem da nema mesta na ovom svetu, da nije stiglo, ono sto normalnom svetu ne odgovara! Posto se sve , jako, "razvija", modernizuje, ostaje nam, parola, snadji se! kako znas i umes! Srecno, svima nama!
  • Lala

    24.03.2018 07:48
    Crnjak
    Od piva u Srbiji dobijes samo gasove, da je juznog toka mi bi ga punili 100%
  • Lol

    23.03.2018 19:56
    Sok od piva
  • Boske

    23.03.2018 19:32
    Ja kad popijem dve
    ..posle mi svejedno kakva je piva
  • Hebla vas nauka

    23.03.2018 18:23
    Naucnici, muka mi je od tih stipendiranih gikova koji umesto da pronadju lek za rak, prave pivo bez hmelja sa ukusom hmelja.
  • Draught

    23.03.2018 12:18
    Nekada ste prolazeći kroz Vojvodinu na svakom koraku mogli da vidite parcele pod hmeljom a u poslednjih dvadesetak godina ja nisam video nijednu. Kako se onda pravi pivo, naravno od kukuruzne krupice. Nadam se da je barem iz domaće proizvodnje pošto se i kukuruz danas masovno uvozi. Odavno sam završio sa pivom koje se ovde proizvodi i puni. Više volim jedno dobro pravo od hmelja ili pšenično nego tri kukuruzne brlje za dobijanje žgaravice.
  • none

    23.03.2018 11:51
    Uskoro stiže i vino koje se pravi bez grožđa a pritom ekološki održiviji....

  • čekićar

    23.03.2018 11:32
    ccc...
    Napravili salamu koja ima ukus mesa, a u sebi nema mesa. Paštetu isto napravili od ćurke, a unutra nema ćurke već vojničke čizme, nogice i svašta nešto još
  • /

    23.03.2018 11:08
    /
    u americi?
    pa eno u apatinu i celarevu to rade od 90-ih
    na rumenackom putu je od skretanja za futog do petrovaca sve bilo pod hmeljom

    u apatinu cak imaju i vestacke planine po kojima skacu jeleni i piju vodu sa izvora
  • Jogi Letač

    23.03.2018 10:43
    GMO - genetski modifikovani organizmi, u ovom slučaju se modifikacija odnosi na pivski kvasac. Neka hvala, neka je 100 puta "hmeljastiji" ukus.
  • khm

    23.03.2018 10:21
    Pa kod nas se vec proizvoti takvo pivo godinama.
  • Nane im nanine

    23.03.2018 10:17
    Nauka je to!
    Nadam se da će američki naučnici savladati tehnologiju pravljenja pite od fekalija, bez ukusa pite ali i bez ukusa fekalija.
    Jednom sam u životu probao čokoladu naparvljenu u fabrici na Floiridi - i nikad više.
    Naravno d aje nisam ni do kraja pojeo - već bacio.
    Ti ljudi u americi zaista ne znaju šta jedu.
    Shvate šta je ukus tek kada dođu ovde.
    Nažalost, i od hrane u Mađarskoj je taj vrli kapitalizam i EU uspela da napravi ono, za šta nas većina zna šta je sada, a šta je bilo.
  • 321

    23.03.2018 10:10
    Pivare u Srbiji to rade vec godinama.
  • Komsha

    23.03.2018 10:04
    Uzasno!!
    Piletina nema ukus piletine, ali kupis zacin da piletina mirisi na piletinu..
    Kod nas vec godinama prave pivo od kukuruza, nije videlo hmelja, a "ima" ukus hmelja i dobro je protiv zatvora..
    Zna se od cega se pravi pivo..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna