Autor: Beta

Život
19.06.2018.
21:29 > 21:44
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je ocenila da transrodnost, osećaj pripadnosti suprotnom polu, više ne treba smatrati mentalnim obolenjem, što je odluka koju još treba da odobre zemlje članice 2019. godine.
  • pera

    20.06.2018 08:23
    @Сличност
    A kako bi ih ti lecio? Elektrosokovima?
  • Arthur Gordon Pym

    20.06.2018 08:18
    "Другим речима, болест немој називати болешћу, јер лакше ћеш је лечити?!?"
    Ne, nego nemoj nešto što nije bolest da nazivaš bolešću jer tu nema šta da se leči. Mislim, kako možeš biti siguran da si, na primer, ti mentalno zdrav? Možda baš tebe treba lečiti od bolesti koja te tera da ocenjuješ ko je zdrav a ko bolestan... I na koji način na tebe i mene utiče da li je neko transrodan ili ne?
  • Сличност

    20.06.2018 06:11
    Потезом пера.....
    "Vrlo veliki problem je što vezivanje transrodnosti sa mentalnim bolestima stigmatizuje ljude. SZO očekuje da će nova klasifikacija smanjiti stigmatizovanje transrodnih osoba i da bi mogla da doprinese boljem prihvatanju tih osoba u društvu i čak poveća njihov pristup zdravstvenoj nezi", rekla je Lale Sej, šefica odelenja za reproduktivno zdravlje i istraživanje u SZO.

    Другим речима, болест немој називати болешћу, јер лакше ћеш је лечити?!?
    Такође, друштво ће их лакше прихватати, када се све то “озакони”, а затим разним “прајдовима” обзнани...

    Лепо, баш лепо. Ово ми је нешто познато....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna