Autor: 021.rs

Život
12.11.2025.
23:07
Ukoliko imate vremena, volite da slažete musake i slična jela, francuski krompir je jelo za vas.
  • Mali meda

    13.11.2025 14:08
    Starinski recepis: obariti krompir i iseci na kolutove. Obariti jajavotprilike 4-5 zavisinod velicine.kobasicu mozete iseci na tanke ploske duzine 4-5 cm ako je deblja ili na kolutove ili ostavoti celebako je rostiljska tankacdugackavili ns kolutice pobzelji.Redjati red krompirica red jaja red kolutica kobasice pa krompir i tako redom
    Mozete dodati i malo sumadijskog sira kravljeg domaceg,a i nemorate. Onda se umutin3-4 jajeta doda se 100-150 gr sira sumadijskog kad ka dve pavlake i obavezno izvrsita kasikamasti prethodno rastopljene i pola soljice ili cela mala soljica ulja. Moze se dodati i kasika dve kajmaka moze kisela voda ili mleko ili polavpola. Dodati mako bibera mlevenog malo vegete ali ne previse .zatim preliti francusjo krompir ovom smesom i ostaviti da se desetak minuta napije safta. Zatim peci u zagrejanoj rerni dok nedobije hrskavu koricu zlatno zutu. Mozete i po vrhu staviti cele rostiljske kobasice preko krompira jaja idu u predzadnji red secena na kolutove.Obavezan sastojaknovog starinskog recepisa su sumadijski sir u prelivu i kasika navrsita rastopljene masti.Mast i ovajbsaft koji se koristi za gibanicu daju u stvari neponovljiv ukus ovom krompiru musaki od jaja i kobasica!Mozete skuziti sa obicnim hlebom iz pekare pogacom lepinjicama uz odabrane salate po zelji. Ovako pripremljen krompir ima izuzetan ukus!
  • Suzana

    12.11.2025 15:25
    Posna verzija
    Kazete da moze u posnoj verziji bez mesa, a sta cemo sa 8-10 jaja.
  • x

    12.11.2025 13:39
    izazovno
    Baba,mama ,a onda i ja smo rado sptemali ovo jelo ali je recept malo zbunjujuci?! 10 barenih jaja na kilo krompira i 200gr kockica!! kobasice/slanine???To ispadne neka obrok od barenih jaja s blagim dodatkom kobasice u kockama-prilog bareni krompir,kasnije zbunjen rernom!Izvinjavam se,ako gresim!!!
  • Vesna Uzelac

    12.11.2025 12:14
    Moja verzija francuskog krompi
    Isprzi se malo slaninice, orekotoga prethodno obaren krompur u ljusci ( ocisti se pre redjanja), naredana jaja (dva po osobi), kobasica isecena na kolutove , posoliti, pobireti i premazti pavlakom! Sve ponoviti, iseci na tanke snite maslc "pobacati" po posudi i staviti u rernu 20 minuta! Izvaditi i posuti kackavalj, iskljuciti rernu i vratiti posudu da se kackavalj istopi!! Jede se i toplo i hladno!!!!! Kolicina svega zavisi od broja osoba pa puta dva
  • Kaca

    12.11.2025 10:39
    interesantno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna