Autor: BBC News na srpskom

BBC
27.02.2019.
13:32 > 14:24
Mašine u zrenjaninskoj fabrici lekova stoje već godinama, a ni u petom pokušaju nisu uspele da pronađu novog vlasnika.
  • ajao

    27.02.2019 17:38
    Sramota divota
    Pazi ovo ludilo. Ista ta Nadica Margold je ispod zita prodala akcije Jugoremedije dok je bila na celu upravnog odbora. Pratio sa vas sve preko crhov. Sta pricate vi ovde. Zasto ste prodali akcije po 5eur gospodjo ako niste imali informaciju da ce.sve.propasti ? Sram vas bilo. Moju familiju ste ostetili za par hiljada eura.Gde je svetac Deuric koji je.dokrajcio? Imam dokaze za to sto pricam. Slusam vas Nadice!
  • Arpad

    27.02.2019 17:09
    Pateticni grobari Jugoremedije
    Prica "Jugoremedija" spada medju najvece pljacke nase nekadasnje farmaceutike.Marifetluci su zapoceti jos pre prve privatizacije, kada je visegodisnje rukovodstvo jos iz doba socijalizma laziralo vrednost fabrike (prikrivajuci vrednost zaliha lekova) jer su sebe videli kao buduce suvlasnike fabrike.Njig je, uz neciji blagoslov nadigrao Jovica Stefanovic Nini, otkupivsi 42% akcija i potom izvrsio i dokapitalizaciju na krajnje sumnjiv nacin, visestruko uvecavajuci vrednost sirovina koje je Jugoremedija trebovala, a onda takva nerealna dugovanja pretvorio u novih 20% vlasnistva.Potom su radnici i mali akcionari, uz ogromnu podrsku sugradjana, uspeli da raskinu privatizaciju 2007. godine nadajuci se da je sve lose iza nas. Medjutim,veoma brzo, iz nekadasnjeg jedinstvenog fronta radnika i akcionara izdvojila se grupacija koja je vremenom prerasla u pravu kastu, i cijim stetocinstvom je fabrika zavrsila u stecaju.Ne samo da su fabriku zaduzili za 26 miliona eura, nego su rasprodali i sve sto je Jugoremedija imala u vlasnistvu: Luxol, Medelu, Vetfarm, poslovne prosrore, akcije banaka... Uzalud su strucnjaci i stari radnici upozoravali na neminovnu propast fabrike posmatrajuci nevidjeni lopovluk koji su provodili pripadnici kaste (neki od njih u tekstu daju pateticne izjave iako su , ne svi, i tokom perioda u kome je sporni zakupac bio u Jugoremediji bili placani s njegove strane da nebi galamili. Tek kad je novac presusio, setili su se imovine koju su nepovratno dokrajcili.KRAJ.
  • Tunel Jeftinoće

    27.02.2019 16:29
    E pa glasali ste za ove sada da kazne one što su sve rasprodali i uništili.
    A ovi nastavili da čerupaju, vama ništa, onima ostalo sve, samo se prebacili na
    novog gazdu. Uskoro će 30 godina kako nema države koju ste raskantali i od koje
    je to sve ostalo. Eto vam svuda crkve, pa se molite da neko napravi novo motalište kablova.
  • Petar

    27.02.2019 15:46
    Gledam u buducnost
    Ni sutra se nece prodati, dok Milan Selakovic, bivsi zakupac ne vrati licence za lekove koje je UKRAO..sa tim licencama proizvodi svoje lekove u Brace Ribnikar u Novom Sadu. Milan Selakovic je visoki funkcioner SPS u Novom Sadu i vlasnik pekare Milan.

    Mozete organizovati prodaju milion puta,Jugoremedija bez licenci za proizvodnju lekova NE VREDI nista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna