Autor: BBC News na srpskom

BBC
28.01.2021.
12:49 > 13:00
Po stupanju na snagu zakona koji gotovo potpuno zabranjuje abortus, najavljen nastavak protesta.
  • incelisanje

    28.01.2021 16:59
    @YYY

    Kao prvo to nije dete nego fetus. Kao drugo, dobrodošao si da sam rodiš dete ako ti treba jedno. I to da imaš seks ti je potreba koju ti je priroda podarila pa te niko ne šljivi dva posto, ćaooo.
  • Novosađanka

    28.01.2021 16:15
    Ta nemojte kasti
    Za komentatora koji "ima pravo da odlučuje"- e pa vidiš, pre nego što potegneš to svoje pravo, obavesti se o zakonima koji su doneti u Poljskoj i zašto je onoliko ljudi mesecima protestovalo, žene i muškarci. Najveći protesti u istoriji te zemlje. Donet je zakon koji abortus dozvoljava isključivo u slučaju incesta, silovanja i ako je život žene ugrozen. Ukoliko već u prvim mesecima trudnoće žena na osnovu pretraga vidi da je plod oštećen, ona će morati da rodi dete sa posebnim potrebama, čak i ono koje neće preživeti ni godinu dana a umreće u teškim mukama. Takođe, neka od njih u svojoj utrobi može nositi mrtav plod i biti "živa grobnica", bez prava da se takvog ploda reši. Mnogo je situacija pa neću sve da navodim jer bilo ko može o tim stvarima da se u današnje vreme obavesti putem Interneta, pa izvoli, možda ćeš promeniti mišljenje. Zakon je donešen pod pritiskom katoličke crkve, što je veoma indikativno da opasnost postoji svuda gde je jak crkveni lobi pa i kod nas. A što se tiče tvog prava da odlučuješ o bilo čijem telu, nemaš ga, kao što niko ne može da odlučuje o tvom telu sem tebe. Pošto ne možeš da rađaš, tvoje je da zajedno s partnerkom planiraš potomstvo štiteći se na sve dostupne načine ako ga ne želiš. Ako jedno od vas ne želi potomstvo, onda potomstva ne treba ni da bude. Abortus nije i ne treba da bude kontracepcija, ali svi znamo da nijedna kontracepcija nije 100% sigurna i zato je abortus civilizacijsko dostignuće i pravo. Svako dobro i koristi kondom.
  • @YYY

    28.01.2021 15:32
    Kada muškarci butu zatrudnjivali i porađali se i bili u većini slučajeva veći i uključeniji roditelj - onda.
    Do tad žene imaju pravo da odluče o svemu u i na svom telu, a muškarac je tu da pomaže, ako hoće.
  • YYY

    28.01.2021 13:57
    Kao što nije sama začela, tako nema prava da sama odluči o sudbini deteta.To nije njeno telo, nego novonastali život. Možda bi muškarac prihvatio dete i dao mu šansu ukoliko ga "majka" ne želi.U navali svakojakih organizacija za borbu za ugrožena ženska prava, zaboravlja se i da muškarci imaju potrebe koje im je priroda podarila, pa samim tim i prava u odlučivanju sudbine novonastalog života.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna