Autor: BBC News na srpskom

BBC
21.02.2024.
18:43 > 19:00
Dok jedni smatraju da je poslednji jugoslovenski ustav postavio temelje za raspad zemlje, drugi tvrde da je upravo njegovo nepoštovanje podelilo državu.
  • Владимир

    03.04.2024 15:06
    Светска пракса
    Светска пракса " цивилизованих земаља " је да се после низа година силом исправе све неправде које они сматрају да су им нанете тако ћемо и ми кад ојачамо, поништити авнојевске одлуке и партизанштину и сами окупирати и вратити матици Србији што је њено. Само цивилизацијски рецепти и ништа више. Правом нек се баве правници јер и не постоји
  • Mišo

    03.04.2024 15:01
    Kada se gledalo na slobodnu volju građana po pitanju formiranja pokrajina i republika, gde su Srbi? Šta je sa Srbima u Hrvatskoj? Što njima nije data pokrajina u Krajini nego su proterani sa vekovnih ognjišta umesto da im se da država kao Albancima na Kosovu. Isto je pitanje i sada sa pravima Srba u Sloveniji koji se još uvek ne prizanaju kao nacionalna manjina.
  • Vlada

    21.02.2024 21:17
    Nije problem pravo naroda na samoopredeljenje i to nije uzrok gradjanskog rata. Problem su Avnojevske granice pojedinih Republika tj njihovo ucrtavanje tamo gde ih nikada nije bilo. Ali to je najveca istorijska greska (pravljenje zajednicke drzave SHS) ovog naroda, zbog koje ispastamo i danas. Na zalost, tu drzavu su "podstakle" i podrzale velike sile u datom istorijskom trenutku a kada je prestala potreba za njom, ista je morala biti rasturena. Neki su tu videli priliku da drustveni kapiral prebace u privatni, da opravdaju migracije stanovnistva (etnicko ciscenje) pa su pokrenuli rat. Svaki narod skupo placa svoje greske pa tako i ovaj a posebno oni koji nista ne nauce iz njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna