Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

"Održive plate od 420 evra u 2018. i 450 u 2019. godini"

Profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Milojko Arsić i konsultant za strane investicije Milan Kovačević ocenili su da je potrebno da se ostvaruju visoke stope rasta u dužem vremenskom periodu kako bi građani osetili poboljšanje standarda.

Huliganima iz Hrvatske određen pritvor

Viši sud u Beogradu odredio je sinoć pritvor za pet huligana iz Hrvatske koji su u sredu učestvovali u neredima tokom utakmice Crvena zvezda - Partizan u Beogradu, dok se šesti nalazi u bolnici.

Pritvor osumnjičenom za proganjanje novinarki RTS-a

Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritvor do 30 dana V. D. (33), osumnjičenom da je preko lažnog "Vajber" naloga na ime jedne novinarke RTS-a, lažno se predstavljajući, upućivao poruke drugim novinarkama te medijske kuće.

Dinar jača u ponedeljak

Dinar će u ponedeljak, 18. decembra, ojačati prema evru za 0,2 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 119,02 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Hirurg ugravirao svoje inicijale na jetri pacijenata

Britanski hirurg suspendovan je 2013. godine zbog toga što je laserom "ugravirao" svoje inicijale na jetru dva pacijenta, priznao je krivicu na sudu u Birmingemu u utorak, a presuda će biti izrečena 12. januara.

Novinarska udruženja od DRI traže reviziju konkursa

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) je u ime nekoliko udruženja i medija uputilo zahtev Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) da pokrene i postupak revizije, odnosno evaluacije procesa konkursnog sufinansiranja, koji je u Srbiji počeo 2014. godine, po donošenju novog seta medijskih zakona.

CRTA: Skupština Srbije raskinula Memorandum o saradnji

Organizacija CRTA ocenila je da je poziv predsednice i tri potpredsednika Narodne skupštine toj organizaciji da se kandiduje na izborima, posle odluke da zatamni svoj sajt iz protesta zbog urušavanja parlamenta, pokazuje "suštinsko nerazumevanje uloga različitih aktera u demokratskom društvu".