Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Proradio Popokatepetl

Vulkan Popokatepetl u blizini Meksiko Sitija izbacio je užareno kamenje i pokrio je oblakom pepela obližnje gradove.

Srbija treća u svetu po transparentnosti izvoza lakog naoružanja

Srbija se nalazi na trećem mestu u svetu kada je u pitanju transparentnost u izvozu malog i lakog naoružanja, objavljeno je u redovnoj godišnjoj publikaciji "Trade Update 2017, Transfers and Transparency", koja se bavi monitoringom u oblasti prometa naoružanja i vojne opreme.

Ministarstvo: Đaci u Zemunu od sutra u školi

Učenici Osnovne škole "Svetozar Miletić" u Zemunu od sutra će se vratiti u školu, dogovoreno je na sastanku sekretara za obrazovanje Grada Beograda Slavka Gaka sa bivšim direktorom škole Miroljubom Mosurovićem i roditeljima učenika, saopštilo je večeras Ministarstvo prosvete.

Lekari traže izmene Zakona o visokom obrazovanju

Lekarska komora Srbije predložila je Ministarstvu prosvete izmene Nacrta zakona o visokom obrazovanju, ocenjujući da su iz njega izostavljene odredbe koje bi regulisale i prepoznale specifičnosti obrazovanja i načina školovanja lekara.

Republikanci predlažu smanjenje poreza

Američki predsednik Donald Tramp i republikanci u Kongresu SAD predlažu plan za smanjenje poreza za pojedince i korporacije, pojednostavljenje poreskog sistema i skoro udvostručenje poreskih olakšica koje koristi većina Amerikanaca.

U Skupštini i danas burno, Radulović udaljen na 20 dana

U Skupštini Srbije tokom celog dana vodila se burna rasprava i javljanje po povredi Poslovnika, a predsednica parlamenta Maja Gojković izrekla je meru udaljenja sa sednice šefu poslaničke grupe Dosta je bilo Saši Raduloviću od 20 dana, zato što, kako je navela, ne poštuje parlament.