Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ekološku taksu u Srbiji redovno ne plaća bar 2.500 preduzeća

Ministar za zaštitu životne sredine Srbije Goran Trivan izjavio je danas da oko 2.500 preduzeća nisu redovno plaćala ekološke takse, što je obaveza za sve zagađivače koji emituju štetne supstance, opasan i ambalažni otpad, zbog čega najavljuje sistemsko uređenje te oblasti.

FOTO: Zaplenjeni satovi i audi vredni 220.000 evra

Carinici su na graničnom prelazu Gradina zaplenili 12 najverovatnije originalnih ručnih časovnika "Rolex", "Audemars Piguet" i "Breguet", 22 komada različitih delova i šest kartica za "Rolex" satove.

Proradio najveći evroazijski vulkan

Najveći evroazijski vulkan Ključevskaja, koji se nalazi na udaljenom ruskom poluostrvu Kamčatka, izbacio je pepeo u visini od šest kilometara iznad nivoa mora, saopštili su danas zvaničnici i dodali da je izdato narandžasto upozorenje za avijaciju.

Tužilaštvo češlja propuste Centra za socijalni rad

Ministarstvo za socijalnu zaštitu uputilo je Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu izveštaj o eventualnim propustima socijalnih radnika uključenih u slučaj ubijene Maje Đorđević (38) i njenog četvorogodišnjeg sina Mihaila ispred Centra za socijalni rad Rakovica.

Zvona će zvoniti svaku noć u znak protesta zbog ubijanja dilera

Lider romanokatoličke crkve na Filipinima naredio je svim crkvama da aktiviraju zvona svaku noć naredna tri meseca kako bi podigli uzbunu zbog obnovljene policijske akcije u kojoj je za samo sedam dana ubijeno 80 osoba osumnjičenih za prodaju droge i druge zločine.