Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Srbija dobila prvu listu licenciranih lekara

Srbija je prvi put dobila objedinjenu, zvaničnu listu licenciranih lekara, a u ovom trenutku više od pet procenata lekara, možda i deset odsto njih, nije dostavilo dokaz da su ispunili uslove za relicenciranje dozvole za rad, rečeno je danas na konferenciji Udruženja "Srbija u pokretu".

Kosovo potpisalo sporazum sa Evropskom unijom

Kosovo je danas u Strazburu potpisalo Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, saopštila je danas portparolka Visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini Maja Kocijančič.

Samo ove godine u Evropu stiglo 700.000 izbeglica

Agencija Ujedinjenih nacija za izbeglice saopštila je danas da je više od 700.000 izbeglica i migranata, od početka godine, stiglo na obale Mediterana, usred najgore izbegličke krize koja je pogodila Evropu od Drugog svetskog rata.

Sindikat pravosuđa: Vlada smanjuje plate samo najsiromašnijima

Oni koji su imali visoke plate, imaće ih i dalje, oni koji su siromašni i dalje će biti siromašni, a vlast stvara privid da radi na sređivanju nereda u platama, ocenio je Sindikat pravosuđa Srbije zahtevajući od Vlade Srbije da povuče verziju zakona o sistemu plata u javnom sektoru i "prestane da obmanjuje javnost".

Posle šest godina nastavlja se proces protiv "Nacionalnog stroja"

Sudski postupak protiv Novosađanina Gorana Davidovića, vođe organizacije "Nacionalni stroj" i Nedeljka Pešića iz Šapca, optuženih za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti na antifašističkom skupu u oktobru 2007. godine, nastaviće se posle šestogodišnje pauze u Višem sudu u Novom Sadu.

Guvernerka zove građane da štede u dinarima

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković ocenila je da štednja u dinarima donosi najveću zaradu, kao i da su sa makroekonomskog stanovišta štedni ulozi stanovništva i privrede izvor investicija i privrednog rasta.

Tužilaštvo traži 10 godina zatvora za vozača kantrimena

Treće osnovno tužilaštvo predložilo je juče sudu da Marka Milićeva, optuženog za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je 25. jula prošle godine na Brankovom mostu nastradao Luka Jovanović, proglasi krivim za smrt mladića i osudi na 10 godina zatvora.

Srbija dobija prve diplomirane forenzičare za finansijski kriminal

Diplome nakon uspešno završene međunarodno priznate forenzičke obuke u oblasti finansijskog kriminala danas će dobiti desetoro policijskih službenika, čime će srpska policija postati prva institucija sa diplomiranim forenzičkim stručnjacima za finansijski kriminal.