Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Iznenadni sastanak Ciprasa s Putinom

Aleksis Cipras, premijer Grčke koja je zaglavila u pregovorima s poveriocima, danas iznenada putuje u Rusiju, na sastanak s predsednikom Vladimirom Putinom.

Varadi: Rezolucija ne može da promeni činjenice

Nadležni međunarodni sudovi utvrdili su da Srbija nije počinila genocid u Srebrenici i tu činjenicu ne može promeniti najavljena rezolucija u Savetu bezbednosti UN, izjavio je danas profesor međunarodnog prava Tibor Varadi, ocenivši da se toj rezoluciji daje neprimereno veliki značaj.

Savet Evrope: Mađarski plan za zid je loš

Komesar za ljudska prava Saveta Evrope Nils Muižniaks kritiikovao je mađarske vlasti zbog najave da će podići zid duž granice sa Srbijom kako bi sprečili ulazak izbeglica.

Dečak otkrio udaljenu planetu

Tom Veg je 15-godišnjak koji je pre dve godine detektovao oscilacije u snazi svetlosti udaljene zvezde po imenu WASP-142, a naučnici su tek sada uspeli potvrditi da je "zamućenje" zvezde zapravo prouzrokovala planeta u njenoj neposrednoj blizini.

Još troje umrlo od MERS-a

Južnokorejsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da su registrovana još tri smrtna slučaja od bliskoistočnog respiratornog sindroma MERS, čime je ukupan broj žrtava u novoj epidemiji dostigao 23.

Uhapšeni zbog ratnih zločina u Hercegovini

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području Mostara, Ljubuškog i Čitluka uhapsili osam osoba zbog ratnog zločina, po nalogu Tužilaštva BiH.

Ne mrzimo narodnjake!

Otkako je Koma (Srđan Todorović) u kultnom uratku predratnog filma "Kako je propao Rock and Roll" uzviknuo "Mrzim narodnjake", uz taj usklik izrasle se brojne generacije.

Tesna trka levice i desnice u Danskoj

U Danskoj se danas održavaju parlamentarni izbori na kojima se očekuje tesna borba između vladajućeg bloka levog centra na čijem je čelu Socijaldemokratska stranka aktuelne premijerke Hele Toring-Šmit i opozicionih partija desnog centra predvođenih Liberalnom strankom.