Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Sindikat uprave i pravosuđa najavio štrajk

Predstavnici Sindikata uprave, pravosuđa i SOPOS-a danas su najavili štrajk zaposlenih u ovim delatnostima ukoliko ne dođe do dogovora sa predstavnicima vlade i nadležnim ministarstvima o usaglašavanju odredaba Posebnog kolektivnog ugovora.

Šabić: Ognjanovići što pre da pomognu bolesnoj deci

Poverenik Rodoljub Šabić apelovao je na roditelje preminule devojčice Tijane Ognjanović da što je moguće pre sredstvima koja su im preostala od lečenja njihove ćerke, pomognu nekoj od bolesne dece i poručio da je u konrektnoj situaciji kotnraproduktivno da se težište problema "seli" u sferu zaštite podataka o ličnosti.

Sprečeno krijumčarenje oružja i lekova

Na graničnom prelazu Kelebija carinici su sprečili pokušaj da se u Švedsku prokrijumčare četiri pištolja i više od 5.000 tableta, saopštila je danas Uprava carina.

Nova snežna oluja u Bostonu

Treća snežna oluja za protekle dve nedelje pogodila je Boston i donela više od 60 centimentra novog snega, čime je oborila višedecenijski rekord i paralisala javni prevoz u teško pogođenom gradu.

Nemačka: Zaustaviti priliv azilanata sa Kosova

Ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joahim Herman, posle objavljivanja najnovijih statističkih podataka o azilanatima, zahtevao je stopiranje priliva azilanata sa Kosova i sprečavanje zloupotrebe nemačkog zakonodavstva u toj oblasti, prenela je danas nemačka štampa.

Rusiju guše sankcije, ali prodaja kalašnjikova cveta

Zbog niskih cena nafte i sankcija Zapada, ruska ekonomija beleži pad. Ruski proizvođač oružja "Kalašnjikov" je, međutim, prošle godine udvostručio proizvodnju i ostvario promet od tri milijarde rubalja (45 miliona dolara) - 28 odsto više nego u 2013. godini.

Miloš Radović snima film "Mašinovođe"

Reditelj i scenarista Miloš Radović počeo je snimanje filma "Mašinovođe" u produkciji kompanije Lazara Ristovskog "Zilion film", objavljeno je na sajtu Filmskog centra Srbije (FCS).

Asad: Vazdušnim udarima ne mogu poraziti Islamsku državu

Sirijiski predsednik Bašar al Asad izjavio je danas da se vazdušnim udarima koalicionih snaga ne mogu poraziti ekstemisti Islamske države (IS) u Siriji, dok međunarodna zajednica ne počne da sarađuje sa sirijskom vojskom na terenu.

Parafiran sporazum o pravosuđu na Kosovu

Sastanak visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini sa delegacijama Beograda i Prištine u Briselu završen je nešto posle dva sata ujutru, a kako je saopšteno parafiran je sporazum o pravosuđu.

Sumnja da je Šapićev doktorat plagijat

Preliminarni izveštaj članova komisije za ispitivanje navoda o doktorskoj disertaciji bivšeg visokog funkcionera DS Aleksandra Šapića pokazao je da postoji preuzimanje iz drugih dela bez navođenja izvora, u meri koja bi mogla biti značajna za kvalifikaciju tog doktorata kao plagijata - izjavio je za Danas Zlatko Stefanović, rektor Univerziteta Union.

Ubijen komandant Islamske države

Jedan od komandanata organizacije Islamska država Abdul Rauf ubijen je u napadu bespilotne letelice na jugu Avganistana, saopštile su danas vlasti u oblasti Helmand.

Usvojena Strategija za smanjivanje nesreća na putevima

Vladino telo za koordinaciju bezbednosti saobraćaja usvojilo je danas Strategiju bezbednosti saobraćaja na putevima od 2015. do 2020. godine, koja predviđa da se u tom periodu prepolovi broj poginulih i povređenih u nezgodama.