Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

NSA prikupi 200 miliona SMS poruka dnevno

Američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA) sakupi skoro 200 miliona SMS poruka dnevno iz čitavog sveta, navodi se u najnovijem izveštaju koji je objavio britanski "Gardijan".

Ovog puta Mišković nije dobio pasoš

Miroslav Mišković ponovo je od sudije Specijalnog suda Vladimira Vučinića tražio privremeno vraćanje pasoša zbog puta u Holandiju, ali je ovoga puta odbijen.

Nemačka Americi preti sankcijama?

Pregovori Nemačke i Amerike o zabrani uzajamnog špijuniranja zapali su u ćorsokak, a pojedini političari predlažu i ekonomske sankcije SAD, pišu nemački mediji.

Sve penzije će biti 200 evra?

Svi stariji od 65 godina imaće istu penziju i ona će biti 20.000 dinara, ukoliko prođe predlog sveobuhvatne poreske i penzione reforme Ministarstva privrede.

Dinar nastavlja da miruje

Kurs dinara prema evru sutra će biti drugi dan uzastopno u stagnaciji, tako da će zvanična srednja vrednost iznositi 115,6140 dinara za evro, objavila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

Vlasta Velisavljević dobitnik Nušićeve nagrade

Glumac Vlasta Velisavljević ovogodišnji je dobitnik Nušićeve nagrade za životno delo, koja se dodeljuje komičarima na manifestaciji "Nušićevi dani" u Smederevu, saopštio je umetnički direktor manifestacije Sava Đuričić.

Tadić: Pokrenuli smo istragu o Ćuruviji, ali nije bilo svedoka

Počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić rekao je povodom hapšenja osumnjičenih za ubistvo Slavka Ćuruvije, da je sveobuhvatna istraga o tome počela 2007. godine za vreme vlade u kojoj je bila i DS, ali da nije mogla da bude završena bez svedoka i dokaza.

Izbičevan jer je gej

Jedan Nigerijac je dobio 20 udaraca bičem, nakon što ga je islamski sud u severnom gradu Baučiju osudio za homoseksualna dela.

Egipćani rekli "da" novom ustavu

Ogromna većina Egipćana koji su izašli na referendum podržala je nacrt novog ustava zemlje, izjavio je danas egipatski izborni zvaničnik.

EP usvojio rezoluciju o Kosovu

Evropski parlament usvojio je danas rezoluciju o Kosovu u kojem se pozdravlja odluka Evropskog saveta o otpočinjanju pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.