Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Gotovina iako na "crnoj listi", bez problema posluje sa SAD

Penzionisani hrvatski general Ante Gotovina, koga je Haški tribunal oslobodio krivice za ratne zločine počinjene u Oluji, zahteva svoje skidanje sa "crne liste" Stejt departmenta, pa je otuda neobična vest da je njegova firma upravo od SAD kupila novi brod tunolovac.

Bačević ne strahuje od kazne zbog "lapsusa"

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević izjavio je da ne strahuje da će zbog pogrešne izjave da će Kina u region centralne i istočne Evrope investirati 10.000 milijardi evra umesto 10 milijardi, trpeti posledice u stranci i da će ova izjava biti tema sledećih sednica predsedništva SNS.

FOTO: Lančani sudar 40 vozila u Ajdahu

Zbog snega i guste magle došlo je do lančanog sudara više od 40 vozila na autoputu nedaleko od grada Bojzi, u američkog državi Ajdaho, saopštili su zvaničnici.

Sindikati veruju da se odlaže usvajanje Zakona o radu

Sudbina predloga Zakona o radu, o kome se javna rasprava završava danas, ostaje neizvesna, ali se čini sve verovatnijim da ovaj dokument u skupštinsku proceduru neće ući u januaru, kako su ranije najavili predlagači zakona.

Ubistvo Ćuruvije bilo planirano za dan ranije?

Služba državne bezbednosti planirala je ubistvo novinara Slavka Ćuruvije za 10. april 1999. godine. Datum ubistva pomeren je za dan kasnije jer operaterka SDB-a, zadužena za slušanje i prikupljanje informacija od operativaca sa terena, nije javila izvršiocima ubistva kada Ćuruvija tog dana stiže kući, saznaje NIN.

Na Batrovcima zaplenjeno 20 kg heroina

Carinici su u zajedničkoj akciji sa policijom na graničnom prelazu Batrovci zahvaljujući mobilnom carinskom skeneru otkrili oko 20 kilograma heroina, saopštila je Uprava carina Srbije.

Eksplozija automobila u Nišu

Automobil audi A6 potpuno je izgoreo u požaru koji je izbio oko 18:30h u Ulici Branka Krsmanovića u Nišu, nedaleko od Toplane, prenose "Južne vesti".

Goran Ješić imao udes

Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić sleteo je večeras kolima sa puta Kuzmin-Kukujevci, kod Šida.

Le Pen za brži raspad EU

Vođa francuske desničarske partije Nacionalni front Marin le Pen izjavila je danas da će u budućnosti učiniti sve što je u njenoj moći da ubrza raspad EU.

Ponovno suđenje za zločin u Lovasu

Apelacioni sud u Beogradu naložio je ponovno suđenje četrnaestorici pripadnika JNA, teritorijalne odbrane i paravojnih jedinica koji su bili osuđeni na zatvorske kazne zbog zločina nad civilima u hrvatskom selu Lovas krajem 1991. godine.

Kako je guverner Nju Džerzija hteo da se osveti "malom Srbinu"

Saradnici guvernera Nju Džerzija i jednog od vodećih kandidata republikanaca na predsedničkim izborima 2016. godine Krisa Kristija, upleteni su u aferu koja poslednjih dana pogađa javnu scenu u SAD, a u kojoj se pominju Srbi, Hrvati i politička osveta.

Hitlerov "Majn kampf" hit na internetu

Digitalne kopije knjige "Majn kampf" Adolfa Hitlera postale su hit na internetu pošto sada svako može da ih čita bez problema na svojim elektronskim čitačima, preneo je danas "Gardijan" na svom sajtu.