Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nenadić: Izbori bi samo usporili reforme

Finansiranje političkih partija jedno je od prioritetnih pitanja u 2014. godini, a mogući parlamentarni izbori samo bi usporili proces reformi, izjavio je programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić.

Vesna Pešić: Vlast znači da u rukama držite i život i smrt

"SNS već formira neke nove koalicije, Rasim Ljajić, LDP i manje stranke uhvatiće se u kolo da pređu cenzus, pošto je to njima jedini način da ostanu u političkoj klasi, a onda će SNS da odluči hoće li uzeti Ivicu Dačića ili Čedomira Jovanovića ili Ljajića", smatra sociolog Vesna Pešić.

Srbija predlaže zajedničke ambasade

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ponudiće, radi smanjenja troškova diplomatske mreže, u narednim nedeljama državama u regionu uspostavljanje zajedničkih predstavništava u inostranstvu, pišu "Novosti".

Meksiko: Napad u zatvoru

Šest naoružanih ljudi ušli su na prevaru u jedan zatvor na jugozapadu Meksika i otvorili vatru u kojoj su ubijena četiri zatvorenika, a stradala su i petorica napadača.

11 žrtava nevremena u SAD

Obilne snežne padavine, jak vetar i izuzetno niske temperature, koji su pogodili severoistok SAD, odneli su najmanje 11 života.

Pretučena novinarka lista "Dan"

Novinarka "Dana" iz Nikšića Lidija Nikčević pretučena je večeras ispred dopisništva tog podgoričkog dnevnog lista, saopšteno je iz crnogorske policije.

Policija u Kambodži pucala na radnike

Pet osoba je danas poginulo u Pnom Penu, kada je policija otvorila vatru na nekoliko stotina tekstilnih radnika koji su protestovali tražeći povećanje minimalne plate, saopštilo je Kambodžansko udruženje za ljudska prava i razvoj.

Ubijeno 60 pripadnika Al Kaide u Iraku

Šezdeset dva borca iračkog ogranka Al Kaide, među kojima i jedan od vođa te mreže, ubijeni su u današnjim sukobima sa bezbednosnim snagama i članovima sunitskih plemena u zapadnoj provinciji Anbar, javio je vođa jedne grupacije koja se bori protiv ekstremista.

"Alarmantno sve žešće nasilje nad ženama"

Koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević kaže da je nasilje nad ženama sa smrtnim ishodom u velikom porastu, a da je nasilje posebno izraženo nakon praznika i godišnjih odmora.

Reakcije na slučaj Tešin: Nasilje nad kulturom

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina (GV) pozvala je danas Ministarstvo kulture i informisanja i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje da uzmu u zaštitu doskorašnjeg direktora kikindskog Kulturnog centra, književnika Srđana Tešina.

Poplave na zapadu Britanije

Snažno nevreme sa jakim vetrom, visokim talasima i plimom pogodilo je zapadnu obalu Velike Britanije, izazvavši poplave u priobalnim gradovima i nižim oblastima.

Droga u perikama

Španska policija je danas saopštila da su na madridskom aerodromu "Barahas" uhapšene dve žene sa po više od kilograma kokaina sakrivenog pod perikama.

Ubijena dva demonstranta u Egiptu

Dva demonstranta poginula su danas u sukobima pristalica Muslimanske braće sa policijom u protestima širom Egipta, saopštili su medicinski i bezbednosni izvori.

Bon: Poginuo od bombe iz Drugog svetskog rata

Bomba iz Drugog svetskog rata eksplodirala je danas tokom građevinskih radova u gradu Euskirhen u zapadnoj Nemačkoj i u eksploziji je poginula jedna osoba, a najmanje osam je povređeno, saopštila je policija.

Španija: Smanjen broj nezaposlenih

Broj nezaposlenih u Španiji je od decembra znatno opao, ali i dalje je veliki - 4,7 miliona bez posla, saopštilo je danas Ministarstvo za rad.

Dinkić: Vanredni izbori sve izvesniji

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da su nakon izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića da Srbija može da ima i bolju vladu, vanredni parlamentarni izbori sve izvesniji.