Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pronevereno 18 milijardi evra za ZOI u Sočiju

Predsednik Međunarodne skijaške federacije i švajcarski član Međunarodnog olimpijskog odbora Đanfranko Kasper izjavio je da su Zimske olimpijske igre u Sočiju poligon za neviđenu korupciju i da je trećina od 55 milijardi dolara državnog novca proneverena.

29 odbora za smenu Đilasa

U Demokratskoj stranci nastavlja se izjašnavanje opštinskih odbora i do danas je 29 zatražilo ostavku lidera stranke Dragana Đilasa.

CPC izbacila srpske svece iz kalendara

U najnovijem kalendaru Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) izbrisani su svi sveci osim Vasilija Ostroškog, pa čak i Sveti Sava koji je poreklom baš sa tih prostora.

VIDEO: Tuča u turskom parlamentu

U turskom parlamentu je juče, u atmosferi zaoštravanja skandala oko korupcije, tokom debate oko nadzora vlade nad imenovanjem sudija i tužilaca došlo do sukoba, u kojima je bilo i udaranja i gađanja fasciklama i bocama s vodom.

Tadić: "Novi ljudi potrebni DS-u"

Počasni predsednik DS Boris Tadić izjavio kako su demokrate ponovo spremne da preuzmu rizik nastupa na sledećim izborima u situaciji kada se od DS ne očekuje dobar rezultat.

Ubice Nikole Bojovića neće biti izručene Srbiji

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je rešenje Višeg suda u Podgorici kojim je dozvoljeno izručenje crnogorskih državljana Slobodana Šaranovića (74) i Ratka Koljenšića (36) srpskim vlastima, zbog sumnje da su organizovali ubistvo Beograđanina Nikole Bojovića, brata vođe "Zemunskog klana" Luke Bojovića.

Razdor među Srbima na severu Kosova i Metohije

Krstimir Pantić, gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice, koji je na lokalnim kosovskim izborima 3. novembra dobio najviše glasova, podneo je ostavku na mesto zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Sledeće nedelje o "Beogradu na vodi"

Biznismen Muhamed Al Abar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dolazi 17. januara u Beograd, gde će razgovarati o konkretnim ulaganjima u projekat "Beograd na vodi".