Nenadić: Izbori bi samo usporili reforme

Finansiranje političkih partija jedno je od prioritetnih pitanja u 2014. godini, a mogući parlamentarni izbori samo bi usporili proces reformi, izjavio je programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić.

Finansiranje političkih partija jedno je od prioritetnih pitanja u 2014. godini, a mogući parlamentarni izbori samo bi usporili proces reformi, izjavio je programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić.

On je ocenio da ima mnogo posla koji bi trebalo uraditi u 2014. i dodao da bi reformske procese na nekoliko meseci mogli da zaustave vanredni parlamentarni izbori. Način finansiranja političkih partija, prema njegovim rečima, jedno je od najvažnijih pitanja, ali ne samo u smislu porekla novca nego i zloupotrebe javnih sredstava u izbornoj kampanji, posebno uoči predstojećih lokalnih izbora u Beogradu.

"U godini koja počinje postaće jasno kakvi su efekti Zakona o javnim preduzećima, čija je primena išla veoma loše do sada, uz probijanje rokova i dezavuisanje početne ideje o depolitizaciji", rekao je programski direktor Transparentnosti.

Nenadić je naglasio i da je neophodna javnost ugovora koje Vlada sklapa sa stranim investitorima i dodao da ne očekuje pomake na tom planu. "Nema nikakvog osnova za optimizam jer vidimo na konkretnim primerima da nema javnosti tih ugovora, a ni jedna mera koja bi obezbedila veću javnost poslovanja države nije ušla u antikorupcijsku strategiju", rekao je Nenadić.

  • ZoranNS

    04.01.2014 18:26
    Nije tačno nijedna odluka
    Nije tačno nijedna odluka se ne može doneti bez digog usaglašavanja, samo za rekonstrukciju vlade nam je trebalo 3 meseca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija