Le Pen za brži raspad EU

Vođa francuske desničarske partije Nacionalni front Marin le Pen izjavila je danas da će u budućnosti učiniti sve što je u njenoj moći da ubrza raspad EU.
Vođa francuske desničarske partije Nacionalni front Marin le Pen izjavila je danas da će u budućnosti učiniti sve što je u njenoj moći da ubrza raspad EU.

"Kako poboljšati EU? Tako što ćemo joj pomoći da se raspadne. Ja samo jednu stvar očekujem od evropskog sistema, a to je da eksplodira", rekla je Le Penova. Ona je istakla da se zalaže za projekat Evrope slobodnih država.

"Uloga nas patriota izabranih u Evropski parlament treba da bude blokada napretka EU u svakom mogućem smislu", rekla je Le Penova.

Ona je prošle godine formirala alijansu sa holandskim političarem liderom "Partije slobode" Gertom Vildersom u cilju stvaranja evroskeptičnog bloka u Evropskom parlamentu nakon izbora u maju ove godine.

Le Penova smatra da je Francuska izgubila suverenitet od stvaranja EU i želi ukidanje politike otvorenih granica i nametanja strogih propisa EU. Njene stavove deli sve veći broj francuskih glasača, koji su pogođeni oštrim merama štednje.

  • aladir

    10.01.2014 09:04
    nije seljančura
    nije kulturno tako ljude olako tretirati i degradirati...


    mi smo niko i ništa, i to ljudi nikako da shvate, bukvalno živimo od tuđih novaca koje država pozajmljuje a garantuje papirima, prosto da nema tog novca, raspad za mesec dana.

    o veliki moj!!!
  • 09.01.2014 23:59
    seljancura - francuski seselj
  • 09.01.2014 22:54
    Desnicarski populizam u kriznim vremenima najbolje uspeva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet