Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zukorlić želi da bude reis u Sarajevu

Narodni poslanik u skupštini Srbije i bivši sandžački muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić želi da dođe na čelo Islamske zajednice BiH, pišu "Novosti".

Sibinjanin Janko ponovo ima mač u ruci, ali drveni

U ruci Sibinjanin Janka koji sa Keja oslobođenja u Beogradu od jula meseca gleda u Dunav, a kome je početkom avgusta ukraden mač iz ruke, od pre nekoliko dana ponovo se nalazi oružje, ali ovog puta drveno.

Džek Ma se povlači sa čela Alibabe

Milijarder Džek Ma, koji je uveo e-trgovinu u Kinu, zvanično se danas povlači sa mesta izvršnog predsednika Alibabe, nakon što je dve decenije proveo stvarajući biznis vredan 460 milijardi dolara.

Facebook ugasio naloge neonacistima zbog širenja mržnje

Na društvenim mrežama Facebook i Instagram blokirani su nalozi dvema italijanskim neonacističkim grupama i pojedinim njihovim članovima, jer su prekršili pravilo neširenja mržnje, saopštila je kompanija Facebook u čijem vlasništvu je i Instagram.

Šarčević: Sve škole će imati robote i dronove

Sve škole u Srbiji naredne godine biće opremljene malim robotima i određenim brojem dronova, koji će biti namenjeni učenicima koji bi trebalo da ih koriste da programiraju, stiču znanja i uče kroz igru, najavio je za "Kurir" ministar prosvete Mladen Šarčević.

Nepoznat vlasnik svake pete firme u Srbiji

Osam meseci pošto je Agencija za privredne registre, u skladu sa Zakonom o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika usvojenim prošle godine, ustanovila Centralnu evidenciju stvarnih vlasnika, još uvek se ne znaju stvarni vlasnici svakog petog privrednog društva.

Ambasadorka Srbije odbila da primi protestnu notu Hrvatske

Ambasadorka Srbije u Zagrebu Mira Nikolić, odbila je da primi protestnu notu Hrvatske zbog "pokušaja nenajavljenog i nezakonitog ulaska pripadnika Vojske Republike Srbije" u Hrvatsku, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova.

Kineski "Ziđin" gradi novu fabriku u Majdanpeku

Kineska rudarska kompanija "Ziđin", koja je vlasnik RTB Bora, izgradiće u Majdanpeku potpuno novu fabriku za preradu rude po najsavremenijim tehnološkim i ekološkim standardima, najavljeno je danas u sedištu te kompanije u Šanghanu, u kineskoj provinciji Fuđijen, tokom posete delegacije Srbije na čelu sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem.