Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Istraga protiv velikih tehnoloških kompanija u SAD

Američko ministarstvo pravosuđa kaže da otvara široku "antitrast istragu" velikih tehnoloških kompanija i proveru da li njihove onlajn platforme štete konkurenciji, potiskuju inovacije ili na drugi način štete potrošačima.

Više od sto škola u Srbiji ima neupotrebljiv ili uopšte nema toalet

Poljski toaleti bez vode i čučavci još uvek su realnost nekih obrazovnih ustanova u Srbiji, potvrđuje Izveštaj o faktorima rizika po zdravlje dece u školskoj sredini za 2018. godinu, koji je objavio Centar za higijenu i humanu ekologiju pri Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Nisan planira da otpusti 10.000 ljudi

Japanski gigant auto-industrije Nisan otpustiće više od 10.000 ljudi širom sveta, objavila je agencija Kjodo njuz pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Mauricijus nova poreska oaza

Mauricijus, ostrvo u Indijskom okeanu, koriste multinacionalne kompanije kako bi izbegle plaćanje poreza, navodi se u danas objavljenoj istrazi Međunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara (ICIJ).

Rekordne temperature u Evropi

Velika vrućina zahvatila je severozapad Evrope, za snabdevanje biciklista na Tur de Fransu je dopremljena dodatna količina vode, Holandija je izdala "narandžasto upozorenje", a rekordne temperature očekuju se u Nemačkoj i Velikoj Britaniji.

Opala prodaja "harlija"

Američki proizvođač motora "Harli-Dejvidson" smanjio je danas prognozu isporuka svojih dvotočkaša u 2019. godini, pošto je globalna prodaja kompanije u drugom kvartalu pala zbog većih troškova izazvanih američkim tarifama i slabe tražnje u SAD.

Ombudsman predlaže saradnju radi zaštite novinara

Zаštitnik grаdjаnа Zorаn Pаšаlić dostаvio je dаnаs medijskim udruženjimа i аsocijаcijаmа Predlog sporаzumа o sаrаdnji u oblаsti uspostаvljаnjа Plаtforme rаdi zаštite i unаpredjenjа bezbednosti novinаrа.

Sahranjen Nikola Hajdin, projektant Mosta slobode

Akademik Nikola Hajdin svoju mudrost usmerio je na očuvanje dostojanstva, integriteta i autonomije Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), koju je vodio u teškim danima od 2003. do 2015. godine, izjavio je danas predsednik SANU Vladimir Kostić, na sahrani Hajdina na Novom groblju u Beogradu.