Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Na ulazu u francuski grad Epon pisaće i Prokuplje

Skupština opštine Epon donela je odluku da na ulazu i izlazu iz tog francuskog grada pored natpisa Epon na tabli stoji i ime Prokuplja, rekli su u Prokuplju predstavnici tog francuskog grada sa kojim je srpski grad pobratimljen.

Google Chrome dobija novi taster

Bilo da deluje samo na jedan tab ili da je globalna za sve prozore unutar pretraživača, koji su otvoreni, opcija "mute" nesumnjivo je jedna od najkorisnijih, kad je reč o multimedijalnom sadržaju na internetu.

Od 1. januara novi model finansiranja nauke

Od 1. januara planirano je da otpočne novi model finansiranja nauke, ali se to mora raditi postepeno i biće potrebno vreme da se institucije prilagode novom režimu poslovanja, da se pripreme podzakonska akta, uradi katalog radnih mesta, izjavio je Vladimir Popović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Gojković: Saznala sam iz medija za uvrede Šešelja u Skupštini

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da je iz medija saznala za neprimereno obraćanje poslanika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i o uvredama upućenim novinarki lista Danas Snežani Čongradin i pozvala poslanike opozicije da se vrate u parlament, da bi radili na onemogućavanju takvog ponašanja.

Uhapšen Kotoranin u Hrvatskoj po poternici Interpola

Crnogorska policija je potvrdila da je državljanin Crne Gore Miloš Radonjić (33) iz Kotora uhapšen u četvrtak u hotelu u Slavonskom Brodu, u Hrvatskoj, po poternici koju je za njim raspisao biro Interpola u Podgorici.

Evro sutra 117,76 dinar

Dinar će u utorak neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,76 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).