Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Doneta odluka o minimumu procesa rada u RGZ

Direktor Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) Borko Drašković doneo je Odluku o načinu obezbeđivanja minimuma procesa rada kojom je utvrđeno da zaposleni mogu organizovati štajk, ali tako da ne ugroze javni interes, opštu sigurnost, sigurnost lica i imovine, kao i funkcionisanje zavoda.

Komemoracija za žrtve ustaškog logora Jasenovac

U organizaciji udruženja srpske, jevrejske i romske nacionalne manjine, kao i antifašista, u Jasenovcu je danas održana komemoracija za žrtve ustaškog logora iz Drugog svetskog rata, što je prva od ukupno dve ovogodišnje komemoracije.

Podkasti u Srbiji - novi medijski prostor

Danas je počeo Media Jam hakaton, dvodnevni događaj posvećen podkastima u organizaciji USAID-ovog Projekta jačanja okruženja za održivost medija i Impact Hub-a u Beogradu.

VIDEO: "Vulinijada" ispred Skupštine Srbije - "mandat je kratak, pojedi batak"

Studenti više beogradskih fakulteta, učesnici protesta "Jedan od pet miliona", organizovali su ispred Narodne Skupštine performans pod nazivom "Mandat je kratak, pojedi batak", poručivši da žele da nahrane ministra odbrane Aleksandra Vulina i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, koji su ranije najavili štrajk glađu.

Lagard: Trgovinski ratovi prete svetskoj ekonomiji

Izvršna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard upozorila je da u ovom trenutku, uz usporavanje globalnog rasta i sve većih problema mnogih zemalja s dugovima, nije vreme za ekonomsko "samoranjavanje" trgovinskim ratovima.

Uhapšen i Asanžov saradnik

Saradnik osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža uhapšen je na aerodromu u glavnom gradu Ekvadora, rekla je ministarka unutrašnjih polova te južnoameričke države Marija Paula Romo.