Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Još nema pravilnika o doniranju reproduktivnih ćelija

Parovi u Srbiji kojima je jedina šansa da dođu do potomstva uz pomoć donacije jajnih ćelija, spermatozoida ili embriona još čekaju da bude usvojen pravilnik koji će to omogućiti, iako Zakon o biomedicinski potpomognutoj oplodnji dozvoljava takav način, piše Politika.

U Hrvatskoj 9.000 penzionera radi pola radnog vremena

U Hrvatskoj se do sredine marta gotovo udvostručio broj penzionera zaposlenih na četiri sata dnevno, i to sa 5.138, koliko ih je bilo krajem decembra prošle godine, na 8.964, koliko ih je evidentirano 17. marta, piše Poslovni dnevnik.

CarGo: Oduzeto nam još jedno vozilo

Udruženje građana CarGo saopštilo je da su dva inspektora drumskog saobraćaja i četiri komunalna policajca na Novom Beogradu oduzela vozilo članu tog udruženja.

"Orlovima" bod protiv Portugala

Fudbaleri Srbije remijem su počeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine, pošto su kao gosti igrali nerešeno sa Portugalom.

Svaka peta firma u Srbiji posluje u sivoj zoni

Oko 20 odsto preduzeća u Srbiji posluje u sivoj zoni, a najveći broj ovakvih firmi je iz oblasti građevinarstva, trgovine, ugostiteljstva i advokatskih usluga, pokazuje istraživanje Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj(NALED).

Hamas objavio prekid vatre s Izraelom

Lideri palestinskog Hamasa koji vlada pojasom Gaze, rekli su večeras da je Egipat posredovao u prekidu vatre, kako bi se okončala najnovija eskalacija sukoba s Izraelom.

Veći deo Venecuele ponovo ostao bez struje

U većem delu Venecuele je danas ponovo nestala struja, a među pogođenim područjima je glavni grad Karakas, javila je agencija Frans pres sa lica mesta i dodala da se veliki nestanak struje već dogodio 7. marta.

Evro sutra 118,01 dinar

Dinar će u utorak neznatno promeniti vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs biće 118,01 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).