Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Novosti: Folksvagen izabrao Srbiju, prvi proizvodi iz fabrike 2023. godine

Nemački automobilski gigant "Folksvagen" odlučio je da novu fabriku gradi u Srbiji, pišu današnje "Novosti", ističući da se najveći proizvođač vozila na svetu za Srbiju odlučio u konkurenciji Rumunije, Turske, Severne Makedonije i Bugarske, koja je dugo bila favorit za dobijanje te investicije.

Zapelo istraživanje posledica NATO bombardovanja

Pokretači inicijative za utvrđivanje posledica NATO bombardovanja zatražiće da koordinaciju Međuresornim koordinacionim telom (MKT), osnovanim juna 2018, umesto Ministarstva zaštite životne sredine preuzmu premijerka Ana Brnabić i njen tim, pišu "Novosti".

Veliki broj hipohondara u Srbiji, nema ih samo kod zubara

Na preventivni pregled i proveru krvne slike trebalo bi otići jednom godišnje, kod zubara bar dva puta. Istraživanje Evrostata sa pitanjem koliko često idete lekaru, pokazalo je da 30 odsto građana Srbije nikada ne ide, a 15,5 procenata kod lekara opšte prakse ide više od deset puta godišnje.

Počinje Kopaonik biznis forum

Kopaonik biznis forum (KBF), počinje danas, 3. marta i okupiće više od 1.300 učesnika, a u njihovom fokusu biće kako postići snažan ekonomski rast i obezbediti brže približavanje prosečnom standardu Evropske unije.

Mađarska obustavlja kampanju protiv Sorosa

Mađarske vlasti saopštile su da će okončati kontroverznu kampanju optuživanja američkog filantropa Džordža Sorosa i predsednika Evropske komisije Žan-Klod Junkera da podržavaju ilegalnu migraciju.

Burazer: Teško da će Srbija ući u EU 2025.

Očekivanje da se Srbija pridruži Evropskoj uniji do 2025. godine nije mnogo verovatno, ako se uzmu u obzir stanje u samoj Srbiji, kao i problemi sa kojima se suočava sama EU, ocenjuje u intervjuu Radiju slobodna Evropa (RSE) Nikola Burazer, programski direktor Centra savremene politike.

Bez pobednika na večitom derbiju

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana remizirali su na stadionu Rajko Mitić u 159. večitom derbiju, u okviru 24. kola Superlige Srbije, rezultatom 1:1.

RGZ najavio otpuštanje, pa premeštanje ugovoraca tokom štrajka

Rukovodstvo Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) najavilo je otpuštanje radnika koji u zavodu rade po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima u službama u kojima je u toku štrajk, a onda novim dopisom obavestilo da će ovi radnici ipak aneksima ugovora biti upućeni u službe katastra koje ne štrajkuju.